Modoratör
Efsanevi Üye
Uyarı işareti neyi ifade eder?
Uyarı işareti: Bir tehlikeye neden olabilecek veya zarar verecek durum hakkında uyarıda bulunan işarettir. Emredici işaret: Uyulması zorunlu bir davranışı belirleyen işarettir. Acil çıkış ve ilkyardım işaretleri : Acil çıkış yolları, ilkyardım veya kurtarma ile ilgili bilgi veren işaretlerdir.
Uyarı işareti rengi nedir?
Kırmızı: Yangın uyarısı ve güvenli olmayan eylemleri vurgular. Sarı: Çalışanların dikkat etmesi gereken eylemleri vurgular. Yeşil: İlk yardım ve acil çıkış eylemlerini vurgular. Mavi: Kişisel koruyucu eylemler için kullanılır.
Güvenlik uyarı işaretleri nedir?
Güvenlik uyarı işaretleri nedir?
Güvenlik işaretleri ve semboller, önemli güvenlik iletişim araçlarıdır, tesis alanında veya işyerinde bulunan çeşitli tehlikeleri belirtmeye yardımcı olurlar. Aynı zamanda, gerekli bilgileri ve güvenlik talimatlarını vererek çalışanları bu tehlikelere karşı sürekli olarak takip etmeleri konusunda uyarırlar.
Sesli uyarı işareti ne demek?
Sesli uyarı işareti ne demek?
Trafiği düzenlemede kullanılan ışıklı ve sesli, sabit veya taşınabilir, elle kumanda edilebilen veya otomatik çalışan, üzerinde çeşitli renk, şekil, sembol, yazı bulunan ve belirli yanma süresi olan, ışık veya sesle özel bir talimatın aktarılmasını sağlayan trafik tertibatıdır.
Hangisi Soldan Anayola Giriş trafik işaret levhasıdır?
Soldan Ana Yola Giriş İşareti: Tek yönlü ve bölünmüş yola katılan yan yollar veya köprülü kavşakların bağlantı yollarına yaklaşıldığını bildirmek için kullanılır.
Güvenlik rengi olan kırmızı hangi durumlarda kullanılır?
Renk | Anlamı veya Amacı | Talimat ve Bilgi
Kırmızı | Yasak işareti | Tehlikeli hareket veya davranış
Tehlike alarmı | Dur, kapat, düzeneği acil durdur, tahliye et
Yangınla mücadele ekipmanı | Ekipmanların yerinin gösterilmesi ve tanımlanması
Sarı | Uyarı işareti | Dikkatli ol, önlem al, kontrol et
Sesli uyarı işareti mesafesi nedir?
Sesli uyarı işareti mesafesi nedir?
2 veya daha çok dingilli araçlarda 12 m.
Dikdörtgen şeklindeki levhalar ne anlama gelir?
Dikdörtgen şeklindeki levhalar ne anlama gelir?
Aynı zamanda tehlikeyi belirtiyorlar. Trafik levhaları tehlike uyarı işaretleri yol üzerinde karşılaşabileceğiniz ve bulunmakta olan tehlikelerden sizleri haberdar ediyor. Dikdörtgen, yuvarlak ve kare olan levhalar ise bilgi veren levhalar olarak adlandırılabilir.