Editör
Efsanevi Üye
Üstün zeka testi ne zaman yapılır?
Üstün zekayı test etmek için en uygun zaman, 5 ila 8 yaş arasıdır. IQ testi, kişinin akıl yürütme yeteneğini ölçer. Çoğu IQ testi puanı, 100 temel puan kullanılarak belirlenir. Üst uçtaki sapmanın ne kadar büyük olduğu, bir kişinin ne kadar yetenekli olduğuyla doğru orantılıdır.
Tüzder hangi cemaatin?
Türkiye'deki üstün zekalılara odaklanmış başlıca cemaatin Süleymancılar olduğunu da belirteyim. Süleymancılar, özellikle Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) ve Boğazhisar Eğitim Kurumları ile üstün zekalı çocuklara hitap ediyor.
Türkiyede kaç dahi var?
Türkiyede kaç dahi var?
Bu konuda her toplum eşit düzeydedir" şeklinde konuşan TÜZDEV Genel Başkanı Opr. Dr. Kemal Tekden, Türkiye'de de ilkokul, ortaokul ve lise çağlarında tahminen 500-600 bin üstün zekalı, 5-10 bin de dahi çocuk olduğunu söyledi.
Tüzder kime ait?
Tüm Üstün Zekalılar Derneği (TÜZDER) Başkanı Tunahan Coşkun, okul hayatında tembel, isteksiz veya yetersiz görünen öğrencilerin velilerini uyararak, "Çocuğunuz üstün zekalı olabilir" dedi.
Tüzdev kime ait?
M.E.B.'e bağlı okullarda Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmeni ve diğer görevlerde bulundu. Çeşitli vakıf ve derneklerde sosyal çalışmalar yapan Fatih DUMAN Türkiye Üstün Zekalı Ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) mütevelli heyeti üyesi, aynı zamanda bu vakfın Kayseri şube başkanı olarak görev yapmaktadır.
Insanların yüzde kaçı dahi?
Insanların yüzde kaçı dahi?
Türkiye Üstün Zekalı ve Dahi Çocuklar Eğitim Vakfı (TÜZDEV) Genel Başkanı Kemal Tekden, tüm toplumlarda deha çaplı çocukların binde bir, üstün zekalı çocukların ise yüzde 2 görüldüğünü söyledi.
Türkiye'nin yüzde kaçı üstün zekalı?
Türkiye'nin %3'lük üstün zekalılar dilimindensin: 145 – 160 IQ! Sen Türkiye'nin üstün zekalılar dilimi olan 145 – 160 aralığındaki IQ puanına sahip kişisisin. Senin senkronize olarak hem sağ hem de sol beynin inanılmaz derecede iyi çalışıyor. Bu da senin her alanda başarılı işler çıkarmana neden oluyor.