Son Konular

Ustalik belgesi hangi okula denk?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Ustalık belgesi hangi okula denk?

Ustalık Belgesi, Lise Diploması ile merkezimize müracaat ettiğinde gerekli incelemelerden sonra uygun görülmesi durumunda Meslek Lisesi Diploması verilecektir.

Çıraklığa nasıl geçilir?

Çıraklık Eğitimine Nasıl Başvurulur?
- İşyerine en yakın Mesleki Eğitim Merkezinden 4 adet çıraklık sözleşmesi temin edilir,
- Sözleşmeler tam olarak doldurulup, ilgililerin imzasından sonra (çırak, velisi ve işveren) firmanın bağlı bulunduğu Oda'ya onaylatılır,
Asgari ücretin net tutarının en az yüzde 30 u kadar ücret alır. Bunun üzerinde de ücret ödenebilir. Üst sınır yoktur.
756 saat ustalık belgesi nasıl alınır?
Başvuran adayın 3 yıllık Endüstri Meslek Lisesi diploması olduğu takdirde öğrenim gördükleri meslek ile ilgili Ustalık Belgesini alabilir. Alan/dalıyla ilgili MEB onaylı 756 saat kurs bitirme belgesi ya da Dördüncü Seviye kurs bitirme belgesi ile başvuran adaylar Ustalık Belgesi alabilir.
MEB onaylı ustalık belgesi nasıl alınır?
Ustalık belgesi nereden alınır sorusunun yanıtı aslında 3308 Sayılı mesleki eğitim kanunu belirlenmiş olup ustalık belgesi verme yetkisi sadece mesleki eğitim merkezlerinde bulunmaktadır. Bu nedenle ustalık belgesi alabilmek için Mesleki eğitim merkezlerine başvuru yapılması gereklidir.

Çıraklık ne kadar maaş alır?

2022 sürecinde asgari ücretin belirlenmesinin ardından çıraklık okulu maaşları içinde genelge yayınlandı. Yeni yıl ile beraber; Çırak ve aday çıraklar 1.276,02 TL. Kalfalık görevine yükselenler ise 2.126,70 TL olacak şekilde belirlenmiştir.

Çıraklık ücreti ne kadar?

– Aday çırak ve çırağa yaşına uygun asgari ücretin yüzde otuzundan (1.276,02 TL), – Kalfalık yeterliğini kazanan mesleki eğitim merkezi 12'nci sınıf öğrencilerine asgari ücretin yüzde ellisinden (2.126,70 TL), – Mühendislik Fakültesi öğrencilerine yüzde otuz beşinden (1.488,69 TL), aşağı ücret ödenemeyecektir.
Kalfalık Ve Ustalık Sınavlarında Her Dersten En Az 50 Puan Alanlar Başarılı Sayılır. Tüm Derslerden Sınava Katılan Ve Beceri Sınavında Başarılı Olanlar, Başarısız Dersleri Bulunanlardan Tüm Sınavlardan Aldığı Puanların Ortalaması 50'den Fazla Olması Halinde Başarısız Olduğu Ders Ve Derslerden Başarılı Sayılır.

Platinum nasil bulunur?

Bugunku Kova burcunu benim icin yorumlar misin?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.713
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt