Editör
Efsanevi Üye
Üst yönetim bilgi sistemleri nelerdir?
Üst yönetim destek sistemi, olarak da bilinen üst yönetim bilgi sistemi , karar verme gereksinimlerini ve üst düzey yönetsel bilgiyi destekleyen ve kolaylaştıran Yönetim bilişim sisteminin bir parçasıdır. Organizasyonel amaçlar için, konu ile ilgili iç ve dış bilgiye kolay erişim sağlar.
IK bilgi sistemi nedir?
İnsan kaynakları bilgi sistemi: Bir işletmenin insan kaynakları fonksiyonunun etkin bir biçim- de işlemesine yardım etmek için, işletmenin insan kaynaklarıyla ilgili bireysel ve tüm insan kaynakları faaliyetleriyle ilgili örgütsel verilerin toplanması, saklanması, güncelleştirilmesi, stratejik ve yönetsel kararlar …
Bilginin boyutları nelerdir?
Bilginin boyutları nelerdir?
Biçim boyutu: Bilginin ses, görüntü, metin, sayı, tarih, saat ve benzer biçimdeki bilgilerin, yazılabilmesi, saklanabilmesi ve dağıtılabilmesini ifade eder. Bunun dışında bilginin hatasız, doğru, anlaşılır, güvenilir ve eksiksiz olması anlamına da gelir.
Bilgi Sistemleri türleri nelerdir?
Bilgisayara dayalı bilgi sistem tipleri şunlardır (Çınar, 1996; Yegül, 2007, s: 24).
- Kayıt-Veri İşleme Sistemleri.
- Yönetim Bilgi Sistemleri.
- Karar destek sistemleri.
- Ofis Otomasyon Sistemleri.
- Yapay Zekâ ve Uzman Sistemleri.
- Üst Yönetim Destek Sistemleri.
Insan kaynakları bilgi sistemi nelerdir?
İnsan kaynakları bilgi sistemi (İKBS); bir organizasyonun kendi İnsan Kaynakları, personel faaliyetleri ve organizasyonel bölüm ve özellikleri ile ilgili gereksinimi olan verilerin toplanması, saklanması, korunması, güncelleştirilmesi ve analiz edilerek çeşitli raporların hazırlanmasını sağlayan bir süreçtir.
Insan kaynakları bilgi sistemi modülleri nelerdir?
Insan kaynakları bilgi sistemi modülleri nelerdir?
İnsan Kaynakları Yönetim Modülü
- Performans Yönetimi.
- Özlük Yönetimi.
- Organizasyon Yönetimi.
- Masraf Yönetimi.
- Akış Yönetimi.
- Talep Yönetimi.
- Personel Sayı ve Bütçe Yönetimi.
- Zimmet Yönetimi.