Son Konular

Uskudar'a Gider İken Şarkı Sozu

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Uskudar'a Gider İken Şarkı Sozleri
Uskudara gider iken aldı da bir yağmur
Katibimin setresi uzun eteği camur
Katip uykudan uyanmış gozleri mahmur
Katip benim ben katibin el ne karışır
Katibime kolalı da gomlek ne guzel yaraşır
Uskudara gider iken bir mendil buldum
Mendilimin icine lokum doldurdum
Ben yarimi arar iken yanımda buldum
Katip benim ben katibin el ne karışır
Katibime kolalı da gomlek ne guzel yaraşır

Bu şarkı, genellikle halk tarafından söylenen ve sevilen bir türküdür. Şarkıda anlatılan hikaye, Uskudar'a giderken yaşanan yağmur ve diğer olaylar üzerinden ilerliyor. Katibin setresinin uzun eteği çamurlanırken, uykudan uyanan katip mahmur gözlerle karşılaşır. Ancak şarkının ilerleyen bölümlerinde ortaya çıkan esprili yaklaşımla durum daha keyifli bir hale dönüşmektedir.

Katibin elinin karıştığı ve katip olmanın avantajları üzerine yapılan espriler, dinleyiciye keyifli anlar yaşatır. Şarkının akışında mendiline lokum koyan ve yarimi ararken yanında bulan şair, katibin elinin karışıklığına vurguda bulunarak eğlenceli bir hikaye oluşturur.

Ayrıca, katibime kolalı gömlek yakışır sözüyle de klasik bir giyim tarzına atıfta bulunulmuştur. Toplumda yerleşmiş bazı giyim ve davranış kalıplarına şarkı metni aracılığıyla göndermeler yapılırken, şarkının ritmi ve melodisi de dinleyicilere keyifli bir deneyim sunar.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Bana Bir Zalimi Leyla Diye Şarkı Sozu

Ebru Gundeş Beyaz şarkısı Beyaz şarkı sozu

1. Konular

1. 1.284.245
  2. Mesajlar

1. 1.670.668
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt