Modoratör
Efsanevi Üye
Üretimde montaj hattı modelleri nelerdir?
5. İstasyon Yerleşimine Göre Montaj Hattı ;
- Geleneksel Hat : Birbiri ardına seri olarak sıralanmış iş istasyonlarından oluşan hatlardır.
- U Tipi Hat : U şeklinde tasarlanan montaj hatlarıdır.
- Paralel Hat : Benzer ürünlerin birbirinden ayrı montaj hatlarında üretilmesi paralel montaj hatlarıyla mümkün olmaktadır.
Montaj hattı dengeleme problemi nedir?
Montaj hattı dengeleme problemi nedir?
Montaj hatlarında karşılaşılan en temel problem; üretim sistemi ve ürüne bağlı bazı kısıtlar altında, bir veya daha fazla amaç gözetilerek, tamamlanması gereken görevlerin iş istasyonlarına dengeli bir şekilde atanmasıdır. Bu probleme montaj hattı dengeleme problemi (MHDP) adı verilmektedir.
Montaj üretim Sistemi Nedir?
Montaj üretim Sistemi Nedir?
( e ) Montaj Üretim : Çeşitli hammadde, yarı mamul ve parçaları sistematik biçimde bir araya getirerek karmaşık bir mamul üretmektir. Otomobil, televizyon, traktör, buzdolabı montaj yolu ile üretilen mamullerdir.
Sanayide montaj nedir?
Bir malın farklı yerlerde üretilen parçalarının bir araya getirilerek sonul mala dönüştürüldüğü sanayi.
Montaj planlaması nedir?
Montaj planlaması nedir?
Montaj planlama sistemi gerekli bilgiyi bir ön işlemci vasıtasıyla ürün modelinden elde etmekte ve olası tüm montaj sıralarını türetmektedir. Montaj değerlendirme sistemi ise montaj edilebilirliği ve montaj sıralarını içeren tasarım ve planlama sonuçlarını değerlen- dirmektedir.
1 montaj hattı tanımı?
1 montaj hattı tanımı?
2.1 Montaj Hattı Tanımı Montaj hattı bir takım iú istasyonlarının bir malzeme taúıma sistemiyle birleútirilmesinden meydana gelen bir sistemdir. Sistemin amacı bir ürüne ait bileúenlerin montajını gerçekleútirip bitmi ürünü elde etmektir.
Yapılmı olan fren montaj hattının analizi aşağıdaki gibidir.?
Yapılmı olan çalımada iletmede bulunan fren montaj hattının analizi ayrıntılı olarak yer almaktadır. Çalımanın amacı hatta bulunan ara stok miktarının azaltılması ve akıın aksamadan sürekliliğinin sağlanmasıdır. Bu amaca yönelik ilk olarak hattın akıı gözlenmi ve analiz edilmitir.
Bize göre ilerleyen ilerde montaj hattı dengelemedir.?
Bize göre ilerleyen ilerde montaj hattı dengelemedir.?
İte ürün oluumu sırasında yapılması gereken ilerin, montaj istasyonlarına, kayıp süreleri en aza indirecek ekilde atanması olayına montaj hattı dengeleme denmektedir. (Tanya ve Baskak, 2003). Montaj hattı dengelemedeki en önemli unsur, hat üzerinde aynı iúlem zamanına sahip iú istasyonu sayısını ya da çevrim süresini en küçüklemektir.