Editör
Efsanevi Üye
Üretim kalitesi nedir?
TSE' ye göre; bir ürün ya da hizmetin belirlenen veya olabilecek ihtiyaçları karşılama kabiliyetine dayalı özelliklerinin tümüdür. Kalite, tüketicilerin beklentilerinin karşılanma derecesidir. Kalite, kullanıma uygunluktur (J.Juran). Kalite, ürünün sevkiyattan sonra toplumda sebep olduğu en az zarardır (C.
Toplam Kalite Yönetimi felsefesi hangi ülkede başlayıp dünyaya yayılmıştır?
Toplam Kalite Yönetimi felsefesi hangi ülkede başlayıp dünyaya yayılmıştır?
TKY'nin tam anlamıyla 1950 yıllarında Japonlar tarafından uygulandığı söylenebilir. Japon yöneticiler kaliteyi bütün iş birimlerine yaymış ve her kademedeki işgöreni bu konuda eğiterek bilinçlenmeyi sağlamıştır. Bu yöntem ile kalitesizliğiyle ünlenen Japon ürünleri 5 yıl içerisinde tüm dünya pazarını ele geçirmiştir.
Deming felsefesi nedir?
Deming felsefesi nedir?
Deming Döngüsü; "Plan, Do, Check, Act" yani Planla, Uygula, Kontrol Et, Önlem Al aşamalarından oluşuyor. Bir üründeki kalite problemi farklı sebeplere dayanmakla birlikte, genellikle sorumlu yöneticiyi kaynak olarak işaret ediyor.
Kaliteyi ne belirler?
Boyut, ağırlık, hacim, dayanıklılık gibi fiziksel nitelikler ile renk, koku, görünüş gibi estetik özellikler bir mamulün tasarım kalitesini belirler. Ayrıca tasarım aşamasında mamulün, kullanım kolaylığı, güvenliği, ömrü ve bakım periyotları gibi çeşitli faktörler de göz önüne alınmalıdır.
Üretim Yönetimi kalite nedir?
Üretim Yönetimi kalite nedir?
Üretim Yönetimi; ürünün, istenilen kalitede, miktarda, zamanda ve en düşük maliyetle üretiminin gerçekleşmesini sağlayacak biçimde bir işletmenin elinden bulunan malzeme, makine, işgücü vb. üretim kaynaklarının planlanması, üretiminin gerçekleşmesi, kontrol edilmesi ve geliştirilmesidir.
Kalite kavramı ilk hangi ülkede doğmuştur?
Kalite kavramı ilk hangi ülkede doğmuştur?
1450 yılında eski Mısır'da ise muayene görevlilerinin taş blokların yüzeylerinin dikliğini telden oluşturdukları bir araç ile kontrol ediyorlardı.
Deming in temel kuralı nedir?
Deming'in 14 maddesi şöyledir: Ürün ve hizmetleri geliştirmek için istikrarlı bir amaç yaratma. Yeni filozofiyi (amacı) benimseme. Kalite elde etmek için denetlemeye bağlı kalmayı durdurma.
Deming in 14 ilkesi nelerdir?
Deming in 14 ilkesi nelerdir?
Deming'in 14 İlkesi, Amerikalı istatistikçi William Edwards Deming'in kalite yönetimi yaklaşım unsurlarıdır.
- Ürün ve hizmetin iyileştirilmesi için amaçlarda süreklilik yaratın.
- Yeni felsefeyi benimseyin.
- Kitlesel denetime bağlı kalmaya son verin.
- Sadece fiyat etiketi üzerinden iş görme uygulamasına son verin.