- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Üniversitenin işlevi nedir?
Bugün üniversitenin görevleri; (1) eğitim-öğretim, (2) bilimsel araştırma, (3) toplum hizmetleri olmak üzere üç grupta toplanmıştır. Üniversiteler verilen görevlerden birini ağırlıklı olarak yerine getirmek üzere işlevsel olarak örgütlenmişlerdir.
Akademi nedir felsefe?
kısaca platon'un okuluna verilen ad. "sözlükte academia ile kastedilenin yunancadaki doğru hali" diye de tanımlanabilir, ya da "ukteydi doldu" şeklinde.
Akademi nasıl yapılır?
Akademi nasıl yapılır?
Kurumsal Akademi Kurulumu
- Aşama / ANALİZ VE ÖN ÇALIŞMASI. Proje ekibinin kurulması
- Aşama / AKADEMİ EĞİTİM VE GELİŞİM SİSTEMLERİ TASARIMI. Eğitim Planlama ve Tasarım Süreci.
- Aşama / TEKNOLOJİK SİSTEMLERİN KURULUMU.
- Aşama / AKADEMİ ORGANİZASYONUNUN KURULMASI.
- Aşama / AKADEMİ MARKA YÖNETİMİ
- Aşama / UYGULAMA VE TAKİP SÜRECİ
Akademik makale nasıl aranır?
Google Akademik (Google Scholar) sadece akademik makaleler ve konularda tarama yapan bir arama motorudur. Konuların altındaki atıflar bölümünde makaleye atıfta bulunan diğer makalelerin sayısını ve o makalelerin listesini verir. 'Oturum açın'a tıklayarak Google hesabınız ile giriş yapabilirsiniz.
Enstitü öğrencileri ne demek?
Öğrenciler için enstitüler; üniversiteye bağlı yüksek lisans yapabilecekleri yani akademik kariyere devam edebilecekleri yerlerdir. Buradan enstitünün sadece üniversiteye bağlı olduğu anlamı çıkmasın. Zira üniversitelerden bağımsız, mesleki eğitim veren ve araştırma yapan enstitüler de vardır.
Üniversitede enstitü ne demek?
Üniversitede enstitü ne demek?
Enstitü bir üniversiteye bağlı veya bağımsız olarak eğitim ve öğretime yer veren gelişime yönelik araştırma ve incelemelerin yapıldığı bir kuruluştur. Enstitülerde amaç sadece eğitim vermek değil aynı zamanda belirli uzmanlık alanlarında araştırma yaparak yeni verilere ulaşmaktır.
Akademi hangi filozof?
Akademia (ya da Akademos, Yunancası Ἀκαδημία), Yunan Filozof Platon tarafından MÖ 387 yılında kurulan felsefe okulunun adı. "Akademia" ismi ise günümüzde üniversite kavramı bileşenlerinden olan "akademi" teriminin öncüsü.