- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Üniversitede yaz okulu ne işe yarar?
MADDE 1 – Yaz Okulu, güz ve bahar yarıyılları dışında kalan, yaz tatili ayları içerisinde uygulanan ve üniversitenin eğitim-öğretim fırsatlarının yaz aylarında da değerlendirilmesiyle, eğitim-öğretim verimliliğini artırmayı amaçlayan ve öğrencilerin daha kısa sürede mezun olabilmelerine olanak sağlayan, çift anadal ve …
Yaz okulu ne kadar olur?
Yaz okulu ne kadar olur?
Soru 17 – Yaz Okulu'nda sınavlar ne şekilde yapılır? Cevap 17 – Yaz Okulunda açılan dersler için en az bir ara sınav ve en az bir yarıyıl sonu sınavı yapılır; ara sınava ve yarıyıl sonu sınavına sadece Yaz Okuluna kayıtlı öğrenciler girer.
Yaz okulu ne kadar sürer?
Yaz Okulunun süresi 7 haftadır. Yaz okulu sonunda yapılan sınavlar bu sürenin dışındadır. Yaz Okulunda açılan her ders için normal dönemde yapılan toplam ders saati kadar ders yapılır.
Yaz okulunda şartlı geçiş var mı?
Yaz okulunda şartlı geçiş var mı?
2015 öncesi kayıtlı olan öğrenciler için, YNO 2,25 olması durumunda şartlı olunan bütün derslerden BAŞARILI. 2015 sonrası kayıtlı olan öğrenciler için, Şartlı Derslerden geçme dönemlik olduğundan; Güz Dönemi sonunda ANO 2,00, Bahar Dönemi sonunda ANO 2,00 ve Yaz Dönemi sonunda ANO 2,00 olması durumunda şartlı olan …
Yaz okulundan sonra tek ders sınavı olur mu?
Mezun durumunda olup yaz okulu sonrasında tüm dönemler toplamında sadece 1 dersinden başarısız notu olan öğrencilerimiz, ilgili dersi için tek ders sınavına girerek mezun olma hakkına sahiptir. Tek ders sınavı için ilgili dilekçeyle başvuru yapmayan öğrenciler sınavlara alınmayacaklardır.
Yaz okulundan kaç puan almak gerekir?
Yaz okulundan kaç puan almak gerekir?
Yaz okulu Sınavı 04 Eylül 2021 Cumartesi günü saat 14.00'da yüz yüze yapıldı. Sınav değerlendirilirken, her testteki doğru cevaplarınızın sayısından yanlış cevaplarınızın sayısının dörtte biri düşürülerek puanlar hesaplandı. Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Yaz okulunda toplam kaç ders alınır?
Telafi sınavlarında herhangi bir ders saat sınırı yoktur. Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
AÖF yaz okulunu kimler alabilir?
AÖF yaz okulunu kimler alabilir?
Açıköğretim sistemine göre öğretim gören tüm öğrencileri katılım hakkı olduğu sistem yaz okulu olarak bilinmektedir. Bu konu üzerinden eğitim gören tüm fakülte öğrencileri, yaz okuluna giderek telafi etme şansı elde eder.