Modoratör
Efsanevi Üye
Üniversitede dersler nasıl olacak?
Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Yani bu şekilde üniversitelerimizde yüz yüze eğitim devam ederken bir taraftan da öğrencilerimiz dersin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle alabilecek.
Dersler online mi?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak" açıklamasını yaptı.
Küçük özel çevrimiçi dersler nedir?
Küçük özel çevrimiçi dersler nedir?
* KÖÇD ifadesinde yer alan "küçük" sözcüğü dersin katılımcı sayısının geleneksel sınıflarla benzer olduğu anlamını taşımaktadır (Mutawa, 2017). Derslerin veya grup çalışmalarının eş zamanlı olarak gerçekleştiği KÖÇD'ler "eş zamanlı küçük özel çevrimiçi ders" olarak adlandırılmaktadır.
Üniversitede dersler yüz yüze mi?
Üniversitede dersler yüz yüze mi?
İTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Koyuncu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Aldığımız tedbirler kapsamında 2021-2022 Güz yarıyılı sonuna kadar, yüz yüze yürütülen derslerin tamamının hibrit yöntemle yürütülmesine karar verildi.
2022 dersler online olacak mı?
Üniversite senatosu 29 Aralık 2021 tarihinden itibaren 9 Ocak 2022 tarihine kadar uzaktan (online) eğitim kararı aldı. Uygulamalı derslerin fiziki ya da uzaktan (online) yapılmasıyla ilgili olarak Fakülte ve Müdürlükler ayrıca karar alacak, kararları zaman yitirmeksizin duyuracak" şeklinde açıklama yaptı.
Kaçd temel faydaları nelerdir?
Daha çok Amerikan kolej ve üniversitelerince sunulan Kitlesel Açık Çevrimiçi Dersleri (KAÇD), öğrencilere birçok dersin içeriğine ücretsiz olarak ulaşım imkânı sağlamakla daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedeflemektedir. Bu tip dersler günden güne yüksek öğretimde popülerleşerek gelişmeye devam etmektedir.
Üniversiteler tamamen yüz yüze mi?
Üniversiteler tamamen yüz yüze mi?
Hangi üniversiteler yüz yüze eğitim yapacak?
Hangi üniversiteler yüz yüze eğitim yapacak?
ODTÜ, Marmara, Hacettepe, Yıldız Teknik, 9 Eylül, Ege, Ankara, Atatürk, Eskişehir Anadolu, Osmangazi, Konya Selçuk, Yeditepe, Özyeğin, ve Atlas üniversiteleri dönem başında karar verdikleri gibi hibrit eğitime devam ederken, sınavlarını yine dönem başında belirlendiği gibi yüze yüze yapacak.
1 ders kaç dakika olacak?
İkili eğitim öğretim yapılan tüm okullarda ders süreleri 40 dakikadan 30 dakikaya düşürüldü.