Editör
Efsanevi Üye
Üniversite sınavını nasıl kazanırım?
YKS Çalışma Taktikleri
- Hangi ders olursa olsun temelinizin olmadığını düşünüyorsanız mutlaka sıfırdan başlamalısınız.
- Birden fazla kaynak edinmenizde fayda var.
- Konu çalıştıktan sonra mutlaka soru çözün.
- Haftada en az 1 veya 2 deneme çözmenizi tavsiye ederiz.
- Kendiniz ait bir çalışma programı mutlaka olmalı.
4 yıllık üniversite kazanmak için ne yapmalıyım?
4 yıllık üniversite kazanmak için ne yapmalıyım?
Yani barajı geçerek 4 yıllık üniversite okumak için 16 net yapılması gerekiyordu. Kısaca üniversitede 4 yıllık bir bölüm tercih edebilmek için TYT'den 15, AYT'den 16 olmak üzere 31 net lazımdı. 2022 YKS de ise ilgili puan için gereken iki testten birinde 0.5 ham puan alan adayların AYT puanları hesaplanacak.
4 yıllık üniversite baraj puanı kaç?
Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) baraj puanı uygulaması kaldırıldı. 2 yıllık ön lisans ve 4 yıllık lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi(AYT) baraj puanları uygulaması artık uygulanmayacak.
Herkes üniversiteye girebilecek mi?
Herkes üniversiteye girebilecek mi?
Hayata geçirilen bu yeni uygulama ile üniversite sınavına giren ve puanı hesaplanan tüm adaylar, üniversite tercihi yapabilecek. Adaylar, önceki senelerde olduğu gibi sınav puanına ortaöğretim başarı puanının eklenerek oluşacak yerleştirme puanı ile puan üstünlüğüne göre yerleşme imkanına kavuşacak.
Bir üniversiteye yerleşmek için kaç puan almak gerekir?
TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih etmek istiyorsanız TYT'de 150 ve üzeri bir puan almanız gerekiyor. Sayısal, sözel, eşit ağırlık ve dil puan türleri ile öğrenci kabul eden lisans programlarını tercih etmek için ilgili puan türünde 180 ve üzeri puan almak gerekiyor.
TYT kazanmak için ne yapmalıyız?
TYT kazanmak için ne yapmalıyız?
TYT'ye Nasıl Çalışılmalı?
- Yeni sistemi iyi kavrayın! TYT yalnızca Türkçe ve matematik testlerinden oluşmaktadır.
- TYT'de her soru altın değerinde!
- Zamanı yönetmeyi öğrenin.
- Eksiklerinizi tamamladıktan sonra bol soru çözün!
- Sınava iki ay kala her gün deneme çözün!
4 yıllık üniversite için hangi sınavlara girmek gerekiyor?
İlk oturumun ismi Temel Yeterlilik Testi (TYT) olacak. Katılım tüm adaylar için zorunlu olacak. İkinci oturum ise 4 yıllık lisans bölümleri için ölçme ve yerleştirme sınavı olacak. Dil öğrencileri tüm öğrenciler gibi cumartesi günü TYT'ye girecek.
Baraj puanı kaç?
Baraj puanı kaç?
Yükseköğretim Kurulundan yapılan açıklamada "2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan TYT ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırılmıştır" denildi.
4 yıllık üniversite tercih yapabilmek için baraj var mı?
2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavından (YKS) itibaren ön lisans ve lisans programlarını tercihte 150 ve 180 olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi (AYT) baraj puanları uygulaması kaldırıldı. Yani bu yıl öğrencilerin, üniversite tercihi yapabilmek için belli bir baraj puanını geçmesi gerekmeyecek.
2022 de herkes üniversiteye girebilir mi?
2022 de herkes üniversiteye girebilir mi?
2022 YKS'den itibaren özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için adayın TYT puanının hesaplanması gerekecek. Yani özel yetenek sınavı sonucu yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemine alınacak tüm adayların 2022-YKS'ye başvuru yapmaları zorunlu olacak.
2022 üniversiteye nasıl girilecek?
15 net kaç doğru demek?
15 net kaç doğru demek?
Her testten 3,75 net yaparak 15 net ile TYT barajını geçmek mümkün. 8 Türkçe 7 sosyal bilimler neti yaparak barajı geçmek mümkün. TYT'de 16 net yapan bir kişi 150 puan barajını kesinlikle geçiyor. Her testten 4 doğru, 1 yanlış yaparak 15 net ile tablodaki sonuç elde edilebilir.