Editör
Efsanevi Üye
Üniversite okumadan ne yapılır?
Üniversite Diploması İstemeyen Ama Kazancı İyi 11 Meslek Dalı
- Muhtarlık. Hemen küçümsemeyin, güzel bir mahallenin muhtarı oldunuz mu, biraz da hükümete yakın durursanız paraya para demezsiniz.
- 2. Esnaf.
- 3. Satış pazarlama elemanı
- İmamlık.
- Güvenlik elemanı
- 6. Konfeksiyoncu.
- 7. Şantiye şefi.
- 8. Servis şoförü
Lise okumadan üniversite sınavına girilir mi?
Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır.
Üniversite okumadan meslek sahibi olunur mu?
Üniversite okumadan meslek sahibi olunur mu?
Özel sektör artık diplomayı asla yeterli görmüyor, hele ki sonunda bir meslek sahibi olmadığınız teorik bölümlerden mezun olduysanız. Sonunda bir iş sahibi olacağınızı düşündüğünüz mimarlık gibi bölümlerde bile mezuniyet sonrasında bir iş bulabilmek için almanız gereken eğitimler, sertifikalar var.
Devlet üniversitelere ne kadar para veriyor?
Devlet üniversitelere ne kadar para veriyor?
Üniversitelere 2020 yılı için 36,1 milyar lira bütçe ödeneği verilmesi öngörüldü Yükseköğretim kurumlarına 2020 yılı için verilmesi öngörülen bütçe ödeneği 36,1 milyar liraya oldu. En fazla ödeneğin 1 milyar 148,7 milyon lirayla Hacettepe Üniversitesine ayrılması planlandı.
Üniversite insana ne katmalı?
Üniversite hayatı herkesin mutlaka tecrübe etmek isteyeceği farkındalıklara sahip, özel bir deneyimdir. Üniversiteyi şehir dışında okumak ise insana kolay kolay elde edemeyeceği deneyimler sağlar. Üniversite hayatı herkesin mutlaka tecrübe etmek isteyeceği farkındalıklara sahip, özel bir deneyimdir.
Lise mezunu olmayan biri üniversite sınavına girebilir mi?
Liseden mezun olmadan üniversite sınavına girilir mi?
Liseden mezun olmadan üniversite sınavına girilir mi?
Açık Lisede okuyup mezun olabilecek veya mezun olmuş olan öğrencilerde üniversite sınavına başvuru yapabilir.