Modoratör
Efsanevi Üye
Üniversite öğrencileri tecilli mi?
MADDE 35 C- Lise veya dengi okullar ile fakülte ve yüksekokullarda öğrenim görenlerin askerlikleri, 29 yaşını geçmemek üzere mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar ertelenir. Askerlik tecil işlemlerinde öğrencinin önlisans / lisans programına kayıt yaptırmasından itibaren okulun azami süresi dikkate alınır.
Askerde iken üniversite sınavına girebilir mi?
Askerde olanlar için sınav izni verilmesine ilişkin karar anayasanın 42. maddesine dayandırılmaktadır. İlgili maddede; kimse eğitim ve öğretim hakkından yoksun bırakılamaz ifadeleri yer almaktadır. Bu doğrultuda askerler izin alarak ilgili sınava giriş yapabilmektedir.
Asker kaçağı olarak üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?
Asker kaçağı olarak üniversiteye kayıt yaptırabilir mi?
Yeni karara göre 29 yaşını dolduranlar artık üniversiteye kayıt yaptırabilecek ama asker kaçağı olarak görülmeye de devam edecek.
Üniversite öğrenciler askerlikten muaf mı tecilli mi?
Öğrenciler askerliğini üniversite öğrencisi olmak şartıyla 29 yaşına kadar tecil ettirebilir. 29 yaşını doldurupta hala üniversite öğrencisi olarak kaydı süren kişilerin gerekirse kayıtları dondurulur ve askerlik hizmetine alınması söz konusu olur.
Universiteye hazirlanirken askerlik tecil edilir mi?
Fakat 4 yıllık bir Üniversiteye kayıt olmanız halinde erteleme hakkınız olacaktır. 4 Yılık bir Üniversiteyi bitirenler Yüksek Lisansa kayıt olarak tecil sürelerini uzatabilir. Yeniden başka bir Yüksek Lisansa kayıt olmanız halinde tekrar bu haktan yararlanamazsınız.
Üniversite mezunu askerde nasıl kalır?
Üniversite mezunu askerde nasıl kalır?
4 yıllık fakülte ya da yüksekokul mezunu olan ve askerliği yapmamış kişiler, belli kriterler doğrultusunda askerliğini asteğmen olarak yapabilmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesi altında yapılan sınav ile beraber başarı gösteren kişiler, asteğmen olarak askerlik görevini icra eder.
Yoklama kaçağı üniversiteye devam edebilir mi?
Yeni karara göre, 29 yaşını dolduranlar üniversiteye kayıt olabilecek. Ancak askerlikleri tecil edilmeyecek. Bu öğrenciler 'asker kaçağı' olarak okumaya devam edecek. 29 yaşını tamamladığı için ders kayıtları yenilenemeyen üniversite öğrencileri için Yükseköğretim Kurulu'ndan (YÖK) yeni bir karar çıktı.