- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Üniversite kayıt tarihi geçerse ne olur?
Bu sebeple e kayıt işlemi sırasında kayıt yaptırdığınız okulun belirlediği tarihler içerisinde işleminizi yaptırabilirsiniz. Ayrıca kazandığınız üniversitenin web sitesinden de kayıt tarihlerini kontrol edebilirsiniz. Belirlenen tarihler içerisinde kayıt yaptırmayanlar ise 'kayıt hakkından vazgeçmiş" sayılıyor.
Üniversite kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?
Üniversite kayıt yenileme yapılmazsa ne olur?
KAYIT YENİLEME İŞLEMİ 1. Süresi içinde kayıt yenileme işlemi yapılmazsa ne olur? Öğrenciler, her yarıyıl başında Senato'nun belirleyeceği süreler içinde kayıtlarını yenilemek zorundadırlar. Bu süre içinde kaydını yenilemeyen öğrenciler o yarıyılda derslere giremezler ve bu süre öğrenim süresinden sayılır.
Kayıt yenilemeyen pasif öğrenci ne demek?
Kayıt yenileme işlemi yapmayan öğrenciler Yükseköğretim Bilgi Sistemine pasif olarak gönderilir. Pasif durumdaki öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamazlar ancak azami öğrenim süreleri işlemeye devam eder. Aynı zamanda sahip oldukları yurt ve nakdi burs imkânlarından da faydalanamazlar.
Kaç dönem kayıt yenileme yapılmazsa?
Kaç dönem kayıt yenileme yapılmazsa?
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun "Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir." hükmünü içermektedir.
Üniversite kazandım ama gitmedim puanım düşer mi?
Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür. Geçen yıl 2020-YKS puanımla merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştim, fakat kayıt yaptırmadım.
Üniversite den kayıt silindikten sonra tekrar açılır mı?
Üniversite den kayıt silindikten sonra tekrar açılır mı?
neyse bunun bir onemi yok artik. kaydi silinen birinin tekrar geri donmesinin iki yolu vardir. biri sinava girip yeniden kazanmak, digeri ise af. af oyle her zaman cikmaz.