Editör
Efsanevi Üye
Üniversite için nerelerden burs alabilirim?
ÜNİVERSİTE ÖĞENCİLERİNE KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUMLAR.
Türkiye Bursları kime bağlı?
Türkiye Bursları kime bağlı?
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı Türkiye Bursları, Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumlarındaki tüm dereceler için uluslararası öğrencilere yönelik bir devlet tarafından finanse edilen bir yükseköğretim burs programıdır.
Burs için nereye başvurulur?
Nereden burs alabilirim? Bir üniversite öğrencisi, devletten ve/veya vakıf ve derneklerden burs alabilir. Devlet, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) aracılığıyla burs verir. KYK, burs ve kredi vermektedir.
YTB bursu kimlere verilir?
YTB bursu kimlere verilir?
Uygun Gruplar:
- Tüm ülkelerin vatandaşları
- Mezunlar veya mevcut eğitim öğretim yılının sonunda mezun olacak olanlar (2021 Ağustos ayından önce)
- Araştırmacılar ve akademisyenler.
Türkiye Bursları kimler için?
BAŞVURU ŞARTLARI Başvurulan burs düzeyine göre bir alt düzeydeki programdan (örneğin yüksek lisans için lisans programından) mezun ya da içinde bulunulan akademik yılın sonunda mezun olabilecek durumda olan adaylar Türkiye Burslarına başvurabilir.
Üniversite öğrencileri hangi burslara başvurabilir?
Üniversite öğrencileri hangi burslara başvurabilir?
İşte söz konusu kurumların burs şartları ve detayları…
- ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE BURS VEREN KURUMLAR.
- VAKIFLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BURSU.
- MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI BURSU.
- VEHBİ KOÇ VAKFI BURSU.
- SABANCI VAKFI BURSU.
- TÜBİTAK BURSLARI.
- TÜRKİYE DİYANET VAKFI.
- TÜRK EĞİTİM VAKFI BURSU.
Bir öğrenci kaç yerden burs alabilir?
Ancak KYK kredi almak VGM bursu alabilir. Her iki bursu almak mümkün olmasa da KYK veya VGM'den burs alan öğrenciler diğer dernek ve vakıflardan burs alabilirler. Birden fazla burs almak mümkün.
Yurtdışında burslu üniversite okumak için hangi sınav?
Yurtdışında burslu üniversite okumak için hangi sınav?
Burs imkanlarından yararlanabilmek için okullar genel olarak mezun olunan okuldan iyi bir ortalama, iyi bir dil skoru (IELTS, TOEFL, TestDaf) ve bazı özel sınavlar (SAT, GRE, GMAT) istemektedirler.
Nerelerden burs alabilirim 2021?
ÜNİVERSİTE ÖĞENCİLERİNE KARŞILIKSIZ BURS VEREN KURUMLAR.
Hangi burslara başvurabilirim 2021?
Hangi burslara başvurabilirim 2021?
2020-2021 Öğrenim Yılında Üniversite Öğrencileri İçin Burs Veren Kurumlar ve Gerekli Şartlar
- Toplum Gönüllüleri Vakfı
- 2. Vehbi Koç Vakfı
- 3. DASEV Darendeliler Kültür Sağlık ve Eğitim Vakfı
- Yüzyıl Eğitim Ve Kültür Vakfı
- Hacı Ömer Sabancı Vakfı
- İstanbul Sanayi Odası Vakfı
- 7. İstanbul Ticaret Odası
Bir üniversite öğrencisi ne kadar burs alır?
Vakıfların verdiği burslar öğrencinin eğitim derecesine göre farklılık gösteriyor. Mesela lise öğrencisi 85 TL ile 150 TL arasında değişen rakamlarda burs alırken üniversite öğrencisinin bursu ise 120 TL'den başlayıp öğrenim gördüğü alana göre 1.500 Dolara kadar aylık burs almaya hak kazanabiliyorlar.
Hem devlet hem vakıf bursu alınır mı?
Hem devlet hem vakıf bursu alınır mı?
Hem KYK'ya hem de Vakıflar Genel Müdürlüğüne burs başvurusu yapılabilir.
Kız ÇEV bursu ne kadar?
Burs miktarı her öğretim yılı başında, 600 TL olarak belirlenmektedir. Burslar Ekim-Haziran döneminde toplam 9 ay boyunca verilir. Burslar yıllıktır ve her eğitim-öğretim yılının başında burs almak için tekrar başvuru/yenileme yapmak gerekir.
Yurtdışında üniversite okumak için hangi sınava girilir?
Yurtdışında üniversite okumak için hangi sınava girilir?
Yurtdışında eğtitim alacak olan öğrencilerin önlerine en fazla çıkan sınavlar TOEFL IBT, IELTS, SAT, ACT, SSAT, GMAT, GRE adlı sınavlardır.
Yurtdışında okumak için YKS şart mı?
Yurtdışında üniversite eğitimi için bir çok ülkede ÖSYM sınavlarına girme zorunluğu bulunmamaktadır. Ayrıca ilk 500 ve ilk 1000 ile ilgili YÖK tarafından alınan kararların tamamı kaldırılmıştır. Artık öğrencilerin YÖK denkliği alabilmesi için YKS gibi sınavlara girmeleri gerekmemektedir.
Yurtdışında burslu lise okumak için ne yapmalıyım?
Yurtdışında burslu lise okumak için ne yapmalıyım?
Avrupa'da Lise Bursu Almak İsteyen Öğrenciler Buraya
- Mülakatlara Katılma ve Yabancı Dil Yeterliliğini Ispat Etme.
- Akademik Başarı Düzeyi ve Not Ortalamasının Yüksek Olması
- Avrupa'da Lise Bursu Almak İsteyen Öğrencilerin Akademik Sicilleri Temiz Olmalı
Hangi burslar geri ödemesiz?
Bilindiği üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın sağladığı burs imkanının yanı sıra Vakıflar Genel Müdürlüğü, Türk Eğitim Vakfı, Toplum Gönüllüler Vakfı, Vehbi Koç Vakfı gibi birçok kurum ve vakıf, özellikle başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere maddi destek amacıyla karşılıksız burs sağlıyor.