Modoratör
Efsanevi Üye
Üniversite eğitiminin amacı nedir?
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "Üniversite eğitiminin birinci amacı aslında düşünmeyi öğrenmektir. Farklı disiplinlerde, farklı alanlarda uzmanlaşmadan önce yaptığımız eylemin manası üzerine fikir yürütmeyi, kafa yormayı öğrenmektir." dedi.
Üniversite eğitimi ne demek?
Üniversite eğitimi, lise eğitiminin farklı olarak bilimsel yöntemlere dayalı meslek ve alan eğitimi vermektedir. Üniversite aday öğrencileri, lise son sınıfta TYT ve AYT sınavlarına girerek üniversite eğitimine giriş yaparlar.
Üniversitede eğitim nasıl?
Üniversitelerde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'u uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Böylece üniversitelerde harmanlanmış (hibrit) eğitim usulleriyle eğitim öğretim faaliyetleri yürütülebilecek. Hafta sonları telafi eğitimi verilebilecek, sınavlar ise yüz yüze yapılacak.
Türkiye'de üniversiteler ücretsiz mi?
Türkiye'de üniversiteler ücretsiz mi?
Türkiye'de devlet üniversitelerinde eğitim genellikle ücretsiz ya da çok az ücretler alınmaktadır. Bu durumdan yabancı uyruklu öğrenciler de Türk öğrencileri gibi yararlanmaktalar. Bu nedenle üniversitelere her altı ayda bir katkı payı ödenmektedir.
Üniversite diploması almak neden önemlidir?
Üniversite diploması almak neden önemlidir?
Hayatınız Boyunca Daha Fazla Fırsata Sahip Olacaksınız; daha fazla iş seçeneği, daha fazla terfi alma şansı, ve gireceğiniz ve kariyer sahibi olmak istediğiniz meslekler konusunda esneklik bir diploma ile size açılacak bir kaç kapıdan sadece biri.
Üniler açılacak mı?
ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN AÇILACAK? Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Üniversitelerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı akademik takvimi 13 Eylül itibarıyla başlayacaktır."
Üniversite de hibrit eğitim nedir?
Hibrit eğitim, karma öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla eğitimin 'yüz yüze' ve 'online' olarak karma şeklinde yapılmasıdır.
Örgün eğitim ücretli mi?
Örgün Öğretim Ücretli Mi? Örgün eğitim içerisinde harç ücretleri 2012 yılında yapılan düzenleme ile kaldırıldı. Günümüzde yalnızca ikinci öğretim içerisinde eğitim alan kişiler harç ücreti ödüyor. Yani örgün eğitim ücretli değildir.
Universitelerde yuz yuze eğitim nasil olacak?
Universitelerde yuz yuze eğitim nasil olacak?
Üniversitelerimizde, derslerin yüzde 40'ı veya herhangi bir dersin yüzde 40'ı uzaktan eğitim yoluyla yapılabilecek. Yani bu şekilde üniversitelerimizde yüz yüze eğitim devam ederken bir taraftan da öğrencilerimiz dersin bir kısmını uzaktan eğitim usulleriyle alabilecek.
Üniversitede yüz yüze eğitim olacak mı?
Üniversitede yüz yüze eğitim olacak mı?
Nitekim geçtiğimiz 1,5 yıl boyunca Kovid-19 salgını nedeniyle eğitimi bütünüyle uzaktan öğretim usulüyle yapmaya çalıştık ve başardık. Şimdi 2021-2022 akademik yılında bütün üniversitelerimizde aldığımız karara göre eğitim ve öğretim yüz yüze yapılacaktır.
Türkiye'de üniversite ne kadar?
Toplamda 209 üniversite vardır. 131 devlet üniversitesi (11 teknik üniversite, 2 güzel sanatlar üniversitesi ve 1 yüksek teknoloji enstitüsünün yanı sıra Polis Akademisi ve Milli Savunma Üniversitesi) ve 78 vakıf üniversitesi bulunmaktadır. Üniversitelerin haricinde 5 meslek yüksekokulu mevcuttur.
Üniversite kaydı paralı mı?
Öğrencilerden, yeni kayıt ve kayıt yenileme sırasında katkı payı ve öğrenim ücreti dışında, açık öğretim ve uzaktan öğretim materyal ücreti hariç, her ne ad altında olursa olsun ücret alınmayacak.