- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Üniversite bitmeden atama olur mu?
Önlsans Kpss sınavı 2 (iki) yılda bir yapıldığından dolayı iki yıllık üniversite okuyanlar (önlisans) öğrenciler mezun olmadan da sınava girebilmektedir. Atama puanlarını aldıkları takdirde mezuniyetinden sonra bu öğrenciler atanabilmektedir.
Daha önce bir programa yerleştim okul puanım kesilecek mi?
Picopat. Düşmez. ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP'sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020'de bir programa yerleşen öğrenci OBP'si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022'den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.
Üniversite son sınıfta memur olunur mu?
KPSS'ye, lisans, önlisans, lise ve ortaöğretim ve dengi okullarından mezun tüm kişiler başvurabilir. Çünkü bu sınav, Türkiye'de yaşayan tüm Türk vatandaşlarının memur olma hakkını kullanmasını sağlayan ve adayların elemesini yapan bir sistemin ürünüdür.
Üniversite öğrencisi memur olabilir mi?
Üniversite Okurken Memur Olmak Mümkün mü? Üniversite öğrencilerinin okurken şartlarını taşıdıkları memurluk sınavlarına girmelerine ve hatta memur alımı için yerleştirilmeleri durumunda memur olarak çalışmaya başlamalarında, yasal olarak hiçbir engel yok.
Üniversite mezunu olmadan memur olunur mu?
Mezun olmadan alan sınavına girilir mi?
Bir üniversitenin 4 yıllık bölümlerinde okuyan öğrenciler mezun olmadan da lisans düzeyinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girebilir. Lisans düzeyinde mezun olmadan hiç bir hak elde edemez.
Son sınıf öğrencileri KPSS'ye girebilir mi?
KPSS'ye, lisans, önlisans, lise ve ortaöğretim ve dengi okullarından mezun tüm kişiler başvurabilir.
Kamu personeli üniversite okuyabilir mi?
Öğrenim tayini nedir? Devlet memurları görev yaptıkları şehirden başka şehirde ya da bulundukları ilçeden farklı bir ilçede ikinci üniversite okuyabilmektedir. Bazı devlet memurları da yüksek lisans yapıp ya da doktora yapabilmektedir.
Üniversite kazandım ama gitmedim puanım düşer mi?
Evet. 2020-YKS puanlarıyla bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya özel yetenek sınavı sonucu kayıt olan adayların ortaöğretim başarı puanlarına ilişkin katsayıları yarıya düşürülür. Geçen yıl 2020-YKS puanımla merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştim, fakat kayıt yaptırmadım.
Diploma almadan atama olur mu?
Hayır. Temel kural; yerleştirmelerin son günü mezun olmaktır. Tercih yaptıktan sonra mezun olup da kuruma diploma verilemez ve kurumların bu şekilde atama yapmaları hukuka aykırıdır. Tespit edilmesi halinde hem aday işten çıkarılır hem de bu atamayı yapan kurum yetkilileri için yasal işlem yapılır.
Üniversitede okurken tekrar sınava girmek puan düşer mi?
Düşmez. ÖSYM bir önceki yıl herhangi bir programa yerleşen adayların OBP'sini 1 yıl boyunca yarıya düşürmektedir. 2020'de bir programa yerleşen öğrenci OBP'si sadece 2021 için yarıya düşecek; 2022'den itibaren tam OBP ile sınava girecektir.
Üniversiteye yerleşip kayıt yaptırmayanların puanı düşer mi?
Herhangi bir lisans programını tercih edenler ve yerleştirilenler bölüme kayıt yaptırsalar da yaptırmasalar da bir sonraki yıl sınava girdikleri takdirde puan düşüşünden etkilenirler. Aynı kural ön lisans programlarına yerleştirilen ya da kayıt yaptırılan öğrenciler için de geçerlidir.
KPSS diploma istiyor mu?
Önemli Not: KPSS-2016/1 tercihlerinin ÖSYM'ye İnternet üzerinden gönderildiği son gün itibariyle, sınava girilen öğrenim düzeyindeki bir okuldan veya programdan mezun olunmuş olması zorunludur.
KPSS sınavı için diploma gerekli mi?
KPSS'YE GİRMEK İÇİN MEZUN OLMAK ŞART MI? Sınav puanı 2 yıl geçerli olduğu için, sınava girecek adayda mezuniyet şartı aranmaz. Ancak tercih işlemlerinin yapılacağı son tarih itibariyle mezun olmak gerekir.
Devlet memuru örgün üniversite okuyabilir mi?
657 sayılı Kanunda, bir memur, yükseköğrenimde okuyor diye, verilmesi öngörülen bir izin bulunmamaktadır. Bu nedenle de genel olarak okumak isteyenler, 24 saat esasına göre çalışan memurlukları tercih etmekte (koruma güvenlik görevlisi, sağlık personeli vd.), gece çalışmakta, gündüz ise okullarına gitmektedir.