- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Üniversite azami süre bitince ne olur?
1) Azami öğrenim süreleri sonunda kayıtlı olduğu öğretim kurumundan mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları ve devam koşulunu yerine getirdiği bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Bu sınavlardan herhangi birinden geçer not aldığında öğrenci dersten başarılı sayılır.
Durum sınamalı ne demek?
Ders aldığı ilk iki yarıyılını tamamladıktan sonra, takip eden yarıyıllardaki not ortalaması iki yarıyıl üst üste 1,80'in altında kalan öğrenci, genel not ortalaması da 1,80'in altında ise, sınamalı öğrenci olarak tanımlanır ve genel not ortalamasını 1,80'e yükseltinceye kadar sınıfı sabit kalır.
Azami öğrenim suresini dolduran öğrenciler için uygulanan prosedür nedir?
"Azami eğitim öğretim süresini doldurup mezun olabilmek için son sınıf öğrencilerine, başarısız oldukları bütün dersler için iki ek sınav hakkı verilir. Sınırsız hak kullanma durumunda olan öğrenciler sınava girdiği ders başına öğrenci öğrenim ücretini ödemeye devam ederler.
Üniversite azami öğrenim süresi ne demek?
Bilindiği üzere 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 44 üncü maddesinin (c) bendi gereği öğrencilerimiz "bir yıl süreli yabancı dil hazırlık sınıfı hariç, kayıt olduğu programa ilişkin derslerin verildiği dönemden başlamak üzere, her dönem için kayıt yaptırıp yaptırmadığına bakılmaksızın öğrenim süresi iki yıl olan ön …
Azami süre sonu sınavına kimler girebilir?
Azami öğrenim süreleri sonunda mezun olamayan birinci sınıf ve ara sınıf öğrencilerinin kayıtları silinir. Bu öğrencilerden; Not ortalamasını tutturamadıkları için hazırlık sınıfı dâhil ara sınıflarda da sene kaybeden öğrencilere diledikleri üç dersten bir sınav hakkı verilir.
Sinamali ne demek?
Yarıyıl not ortalaması 2,00'ın altında olan bir öğrenci o dönem sınamalı sayılır. İlgili yarıyılda kredili en az üç ders almak şartı ile yarıyıl not ortalaması 2,00 ve üstü olan öğrenciler o dönem başarılı sayılır. geçmiş sayılır. altında olan öğrenciler tekrar öğrencisi sayılırlar.
GANO sınamalı ne demek?
7. GANO'su 1,80'in altında olan bir öğrencinin son iki yarıyıldaki her iki YANO'sununda 2,00'nin altında olması halinde öğrenci sınamalı statüde kabul edilir ve ilgili yarıyıl derslerine kayıtlanamaz, ancak önceki yarıyıllardan başarısız olduğu (FD, FF, FG, DZ) veya DD, DC notları ile geçmiş olduğu dersleri tekrar …
180 agno kuralı nedir?
iii) Bir öğrencinin tamamladığı son iki yarıyıldaki AGNO'larının her ikisi de 1.80'in altında ise, bu gibi öğrencilere "Başarısız Öğrenci" denir. * Başarısız öğrenciler, kesinlikle üst yarıyıldan ders alamazlar. * Başarısız öğrenciler, sadece iki yarıyıl önce FF, DC ve DD aldıkları dersleri almak zorundadırlar.