- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Üniforma zorunlu mu?
MADDE 3 – (1) 4 üncü maddede yer alan sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbesttir. (2) (Değişik: 8/7/2013-2013/5125 K.) Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamaz.
Eğitimde tek tip kıyafet gerekli midir?
Tucker'in (1999) yukarida deginilen arastirmasi, tek tip kiyafetin ögrencilerin güvenlik algisi ve basarida fark yaratmadigini da göstermektedir. Evans (1996) tek tip, kiyafet uygulama,sinin okulda çetelesmeye engel olacagi ve suçlari azaltacagi konusundaki görüslere karsi çikmaktadir.
Okulda nasıl giyilir?
okulda "havalı" olmak için
- Formanızı kemer ile kullanın.
- Saat takın.
- Eskimiş bir deri sırt çantası kullanın.
- Allah aşkına saçlarınızı gözünüzün önünden çekin ve doğal olun.
- Renk uyumu kuyusuna düşmeyin ve uyumsuzluğu mottonuz bilin.
- Pırıltıdan kaçın.
- Kat kat giyinin.
- Kaşkol yerine boğazlı kazakları tercih edin.
Okul forması zorunlu olmalı mı?
Yönetmelikte belirlenen sınırlamalar dışında okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve liselerde kılık ve kıyafet serbest olacak. Öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak.
Okula giderken ne giyilir serbest?
Milli Eğitim Bakanlığı'na (MEB) bağlı okullarda, öğrenciler, okul, sınıf ve şubelerde tek tip kıyafet giymeye zorlanamayacak. Öğrenciler vücut hatlarını belli eden şort, tayt gibi kıyafetler ile diz üstü etek, derin yırtmaçlı etek, kısa pantolon, kolsuz tişört ve kolsuz gömlek giyemeyecek.
6 Eylül okul kıyafeti zorunlu mu?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullarda kıyafet serbestliğini okulların tercihine bırakmıştı. Bu karar 2021-2022 eğitim öğretim yılında da geçerli olacak. Böylece her okul kıyafet yönetmeliğini yönetim kurulu kararı ile belirleyecek. Okullarda kıyafet serbestliği bu yıl da devam ediyor.