Son Konular

Umut sen nedir?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Umut sen nedir?

Emel Karadeniz: Umut-Sen 2008 yılında, işçi sınıfının sendikal mücadelesini güçlendirmeye odaklanan ve bağımsız bir mücadele hattı örmek için çalışan bir kolektif olarak kuruldu.

Umut sen ne zaman kuruldu?

Umut sen ne zaman kuruldu?
2008 yılında çıkardığımız ilk çerçeve metinle birlikte daha küçük ölçeklerde başladığımız sınıf örgütlenmesi ve mücadelesine dair fikri arayış ve pratik odaklanmamız geldiğimiz aşamaya kadar…

Sarı sendika ne anlama gelir?

Sarı sendika, işçiden çok işverenin menfaatlerini kollayan, sermaye çevreleriyle iş birliği içinde bulunarak işçi haklarının alınmasına yönelik hareketleri engelleyen ve kısıtlayan sendikadır.

Sendika Komitesi kaç yılında kuruldu?

Sendika Komitesi kaç yılında kuruldu?
ILO İdare Konseyi'nin önerisi üzerine 1951 yılında kurulan Sendika Özgürlüğü Komitesi, 87 ve 98 sayılı sözleşmeleri esas alarak, üye devletlerle ilgili şikayet anılarını incelemekte ve karara bağlamaktadır. SÖK, grev hakkını sendika özgürlüğünün ayrılmaz bir parçası olarak kabul etmektedir.

Eğitim Sen hangi parti?

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (ya da kısaca EĞİTİM SEN), 23 Ocak 1995'te kurulmuş, şu anda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı olarak eğitim,öğretim ve bilim hizmetleri iş kolunda örgütlenen sendikadır.

Eğitim Birsen neye bağlı?

Eğitim Birsen neye bağlı?
Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı olarak çalışmaktadır. Memur Sendikaları Konfederasyonuyla birlikte faaliyet yürütmektedir.

Memur-Sen hangi partiye yakın?

Böylece toplu sözleşmelerde memurları temsil edecek 11 hizmet kolunda yetkili sendikaların 10'u Memur-Sen'e 1'i KESK'e ait. En büyük konfederasyon olan Memur-Sen, Ak Parti'ye yakınlığıyla biliniyor. Türkiye Kamu-Sen'in ise MHP'ye yakın olduğu belirtiliyor.

Memur-Sen sendikası hangi parti?

Memur-Sen sendikası hangi parti?
"Memur-Sen, AK Parti için ne ifade ediyor?" sorusunun yanıtını birkaç sayfaya sığdırmak zor ama şu basit tanımla başlayalım: Memur-Sen, AK Parti'nin sendikasıdır.

Ilk sendika aşağıdaki ülkelerden hangisinde kurulmuştur?

Sendikal birlikler şeklinde kurulan ilk örgütlenme çalışmalarının üzerinden 100 yılı aşkın bir süre geçtikten sonra 1820 yılında yine İngilterede ilk yasal sendika kuruldu.

Umut-Sen, 2008 yılında işçi sınıfının sendikal mücadelesini güçlendirmeye odaklanan ve bağımsız bir mücadele hattı oluşturmayı amaçlayan bir kolektif olarak kurulmuştur. Bu doğrultuda sınıf örgütlenmesi ve mücadelesine dair fikri arayış ve pratik odaklanmayı benimseyen Umut-Sen, işçi hakları ve sendikal özgürlükler konusunda çalışmalar yürütmektedir.

Sarı sendika, işverenlerin menfaatlerini gözeterek işçilerin haklarını engelleyen, kısıtlayan ve sermaye çevreleriyle iş birliği içinde olan sendikal yapıları ifade eder.

Sendika Özgürlüğü Komitesi, 1951 yılında ILO İdare Konseyi'nin önerisiyle kurulmuştur. 87 ve 98 sayılı sözleşmeleri referans alan bu komite, üye devletlerle ilgili sendikal özgürlüklerle ilgili şikayetleri incelemekte ve karara bağlamaktadır.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (EĞİTİM SEN), 23 Ocak 1995 tarihinde kurulmuştur. Şu anda Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na bağlı olarak eğitim, öğretim ve bilim sektöründe faaliyet göstermektedir.

Eğitim Birsen, Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı olarak çalışmaktadır ve faaliyetlerini bu çatı altında yürütmektedir.

Memur-Sen, Türkiye'deki en büyük sendika konfederasyonlarından biridir ve AK Parti'ye yakınlığıyla bilinmektedir. Toplu sözleşmelerde memurları temsil eden sendikalar arasında önemli bir konuma sahiptir.

İngiltere'de 1820 yılında kurulan ilk yasal sendika, sendikal birliklerin evriminden gelerek sendikal örgütlenmenin resmiyet kazandığı bir dönemi temsil etmektedir. Bu tarihi olay, sendikal hareketlerin gelişimi açısından önemli bir kilometre taşı olarak kabul edilmektedir.

Ari sutu alerjisi nasil anlasilir?

Kurtlar Vadisi emmi kim?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt