Son Konular

Uluslararasi isletmecilikte Farkliliklarin yonetimi Nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Uluslararası işletmecilikte Farklılıkların yönetimi Nedir?

a) Farklılıkların yönetimi; dil, din, milliyet, etnik köken, cinsel yönelim, fiziksel durum, eğitim düzeyi, deneyim, kişisel özellikler ve düşünceler açısından, çalışanların farklı özelliklerinin doğal kabul edilmesi, bu farklılıklara saygı gösterilmesi ve bu konuda işletmenin bir yönetim politikası oluşturması ve …
Mesleğe yeni başlayanların işe uyumu Çalışanların işteki yeni gelişmeleri takip etmeleri veya işte yükselmeleri için aldıkları eğitimin genel adı nedir?
İşe Alıştırma Eğitimi Kavramı ve Tanımı İşbaşında eğitim, yeni ve deneyimsiz personelin, işi yapan çalışma arkadaşlarını veya yöneticileri gözlemlemek ve onların davranışlarını taklit etmek yoluyla öğrenmelerini ifade eder.

Başarılı bir işe alıştırma oryantasyon programı içinde personele verilmesi gereken bilgiler nelerdir?

Başarılı bir işe alıştırma programı içinde yer alması gereken konular 4 ana başlık altında şöyle sıralanabilir.
Yüzeysel farklılıklar nedir?
Yüzeysel Farklılıklar( surface-level diversity): Demografik farklılıklardır (yaş, din, ırk, cinsiyet..) Homojen gruplar derin düzeydeki benzerliklerini farkettiklerinde daha hızlı ve daha verimli bir örgüt performansı sergiler. Yüzeysel farklılıklara çok fazla yönelim, örgütte duygusal çatışma yaratabilir.
Personel eğitimi ise, çalışanların ve onların oluşturdukları grupların, işletmede şu anda sahip oldukları ya da ileride sahip olacakları görevleri daha etkin bir şekilde yapabilmeleri için, onların mesleki bilgilerini geliştiren, düşünce, rasyonel karar alma, davranış ve tutum, alışkanlık ve anlayışlarına olumlu …
Başarılı bir işe alıştırma programı içerisinde yer alması gereken konular nelerdir?
Başarılı bir işe alıştırma programı içinde yer almaşı gereken konular dört ana başlık altında şöyle sıralanabilir:

Insanların farklılıkları nelerdir?

Bireylerin birbirinden farklı olması toplumun çeşitliliğini arttırarak iletişimde farklı fikirlerin de oluşabilmesini sağlamaktadır. Bireysel farklılıklar içerisinde yer alan "fiziki" özelliklere değinildiğinde bireyin sahip oldu kilo, ten rengi, cinsiyeti, boyu, saç rengi gibi kavramlardan söz edilebilir.

Ikincil pekistirec nedir ornek?

Garanti 100 TL kampanyasi ne zamana kadar?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.717
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt