- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Ulaştırma maliyeti nedir?
Ulaştırma işletmelerinde insanların ihtiyacını karşılamak amacıyla sunulan hizmet maliyeti, hizmetin sağlanması sürecinde gerçekleşen sabit ve değişken maliyetlerin toplamı olarak tanımlanabilmektedir (Gross, Mcclure ve Lankes, 2006: 175).
Ulaştırma problemi nde başlangıç temel uygun çözüm bulmak için kullanılan yöntemler nelerdir?
Ulaştırma problemlerinde başlangıç çözümü bulmak için kulanılan yöntemler şu şekilde sıralanabilir:
Ceza maliyeti nedir?
Penaltı (Ceza) Maliyeti, her hangi bir sıra veya sütundaki en küçük ve ikinci en küçük maliyetin farkıdır. VAM tekniğinde en büyük ceza maliyetinin bulunduğu sıra veya sütundaki minimum maliyetli hücreye maksimum oranda yerleşim yapılır.
Modi yöntemi nedir?
MODI yöntemi, araĢtırmacıyı her hücrenin değerlemesini ayrı ayrı yapmaktan kurtaran ve bu değerlemeleri simultane olarak yapmayı sağlayan bir optimalite test yoludur (Serper, Page 8 Ġrfan ERTUĞRUL- AyĢegül TUġ IġIK 1974: 37).
Taşıma maliyeti nedir?
Taşıma Maliyetleri: Ürünün (mal veya hizmet) işletmeye girişinden, çıkışına ve müşteriye ulaşıncaya kadar gerçekleşen, taşınan ürünün ağırlığı, hacmi, tehlikeli ürün olup olmaması, taşınacağı mesafe gibi değişkenlere bağlı olarak ortaya çıkan maliyetlerdir.
Dağıtım maliyeti ne demek?
Malların üretim merkezinden tüketiciye ulaştırılması amacıyla yapılan giderler.
Vogel yaklaşım yöntemi nedir?
VAM yöntemi (Vogel's Approximation Method) ulaşım sorununun ilk uygulanabilir çözümünü hesaplayabilmek için kullanılan işlemdir. Genellikle en iyi çözümü verir. Adım1: Her satır ve sütun için ceza(penalty) değerleri belirlenir.(Her satır ve sütundaki en küçük birim maliyetinden, ikinci küçük birim maliyeti çıkarırız.)
Kuzey batı köşesi yöntemi nedir?
Bu metot, başlangıç ulaştırma tablosunun sol üst köşesinden başlayarak gerekli miktarların (pozitif değerlerin) tablodaki gözelere (hücre) nasıl dağıtılacağını göstermektedir.
SGK para cezası ne kadar?
Belgenin ek olması halinde, aylık asgari ücretin iki katını geçmemek kaydıyla her bir ek belgede kayıtlı sigortalı sayısı başına, aylık asgari ücretin sekizde biri tutarında idari para cezası uygulanır.
IPC cezası nedir?
İdari para cezası, Kabahatler Kanunu ve diğer özel kanunlarda düzenlenen kabahatler kapsamında öngörülen ve kamu kurumlarınca uygulanan idari yaptırım türüdür. 1 Haziran 2005 yılında yürürlüğe giren Türk Ceza Kanunu'yla suçlar ve kabahatler olarak ayrım yapılmıştır.
Taşımada maliyet unsurları nelerdir?
Ulusal –uluslararası sevkiyat (nakliye) masrafları, araç-gereç ve ekipman maliyeti, taşıma mesafesi, yol ve bakım giderleri, sorumluluk sigorta prim gideri, depo – antrepo işletme giderleri, gümrük masrafları, iletişim maliyeti, malzeme elleçleme giderleri ve yönetim giderleri gibi unsurlardan oluşur.
Lojistiğin 5 temel maliyet grubu nedir?
Temel lojistik faaliyetler esas alınarak lojistik maliyet unsurlarını aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür. – Taşıma maliyeti, – Depolama maliyeti, – Elleçleme maliyeti , – Sipariş işleme ve bilgi yönetimi maliyeti, – Stok yönetimi maliyeti, – Diğer lojistik maliyetler.
2 dağıtım nedir?
2) İkinci Dağıtım gider yerleri giderlerinin esas üretim gider yerlerine dağıtılmasıdır.
3 dağıtım ne demek?
Adım (3.Dağıtım): Esas Üretim Gider Yerlerinde toplanan giderlerin üretim çıktılarına (mamuller ve/veya yarımamuller) dağıtımı.