Modoratör
Efsanevi Üye
Ukraynadan gelen ogrenciler ne olacak?
Ukrayna'dan Türkiye'ye yatay geçişle gelen ve özel öğrencilik statüsünde okuyacak öğrenciler, kurumların 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında belirlenen ücretlerine tabii tutulacak.
Ukrayna özel öğrenci statüsü nedir?
Yatay geçiş hakkı elde edememiş ancak Ukrayna'daki bir yükseköğretim kurumunun örgün bir eğitim programında kayıtlı olan öğrenciler, Ukrayna'daki üniversiteye kayıtlı olduklarına dair belge (Öğrenci belgesi/transkript) beyan etmeleri halinde özel öğrenci statüsünde öğrenim görmek üzere başvuru yapabilirler.
Ukrayna denklik var mı?
Ukrayna'da lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin diplomaları YÖK tarafından denklik kapsamındadır ve Türkiye'de kolaylıkla iş bulma imkânına sahiplerdir. Türkiye'deki denkliğin yanı sıra aynı zamanda öğrencilerin diplomaları Avrupa ülkelerinde de geçerli olmaktadır.
Ukraynadan gelen öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?
Ukraynadan gelen öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?
Ukrayna'dan gelen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik şartları hakkında. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna'daki üniversitelerde eğitim alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilere yatay geçiş ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devam etme hakkı tanınmıştır …
Özel öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?
Özel öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?
Yükseköğretim Kurulu "özel öğrenci" sıfatıyla üniversiteler arası geçiş yapma kriterlerinde değişiklik yapıldığını açıkladı. "Özel öğrencilik istisnai bir yoldur. Tüm lisans eğitimi süresince kullanılacak bir yol ve istismar kapısı değildir" denilen açıklamada özel öğrencilik süresinin sınırlandırıldığını bildirdi.
Ukrayna üniversitelerinin Türkiyede denkliği var mı?
Ukrayna yatay geçiş sonuçları ne zaman açıklanacak?
10- Yatay geçiş başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Yükseköğretim kurumları yatay geçiş başvurularını değerlendirip, duyurusunu yaptıkları kontenjanın yarısı kadar yedek adayla birlikte 20.04.2022 tarihi mesai saati bitimine kadar sonuçları internet sayfalarında ilan edeceklerdir.
Özel öğrenci yatay geçiş nasıl oluyor?
Karşılıklı iki yükseköğretim kurumu gerekli yazışmaları yaptıktan sonra öğrencinin "özel öğrenci" olarak gitmek istediği üniversiteye kaydı yapılır. Ancak, bu işlemlerin eğitim öğretim başladıktan en geç bir ay içerisinde tamamlanması gerekmektedir.