Son Konular

Ukraynadan gelen ogrenciler ne olacak?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Ukraynadan gelen ogrenciler ne olacak?

Ukrayna'dan Türkiye'ye yatay geçişle gelen ve özel öğrencilik statüsünde okuyacak öğrenciler, kurumların 2021-2022 eğitim ve öğretim yılında belirlenen ücretlerine tabii tutulacak.

Ukrayna özel öğrenci statüsü nedir?

Yatay geçiş hakkı elde edememiş ancak Ukrayna'daki bir yükseköğretim kurumunun örgün bir eğitim programında kayıtlı olan öğrenciler, Ukrayna'daki üniversiteye kayıtlı olduklarına dair belge (Öğrenci belgesi/transkript) beyan etmeleri halinde özel öğrenci statüsünde öğrenim görmek üzere başvuru yapabilirler.

Ukrayna denklik var mı?

Ukrayna'da lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin diplomaları YÖK tarafından denklik kapsamındadır ve Türkiye'de kolaylıkla iş bulma imkânına sahiplerdir. Türkiye'deki denkliğin yanı sıra aynı zamanda öğrencilerin diplomaları Avrupa ülkelerinde de geçerli olmaktadır.

Ukraynadan gelen öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?

Ukraynadan gelen öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?
Ukrayna'dan gelen öğrencilerin yatay geçiş ve özel öğrencilik şartları hakkında. Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna'daki üniversitelerde eğitim alan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrencilere yatay geçiş ve özel öğrenci olarak eğitimlerine devam etme hakkı tanınmıştır …

Özel öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?

Özel öğrenciler yatay geçiş yapabilir mi?
Yükseköğretim Kurulu "özel öğrenci" sıfatıyla üniversiteler arası geçiş yapma kriterlerinde değişiklik yapıldığını açıkladı. "Özel öğrencilik istisnai bir yoldur. Tüm lisans eğitimi süresince kullanılacak bir yol ve istismar kapısı değildir" denilen açıklamada özel öğrencilik süresinin sınırlandırıldığını bildirdi.

Ukrayna üniversitelerinin Türkiyede denkliği var mı?

Ukrayna yatay geçiş sonuçları ne zaman açıklanacak?

10- Yatay geçiş başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Yükseköğretim kurumları yatay geçiş başvurularını değerlendirip, duyurusunu yaptıkları kontenjanın yarısı kadar yedek adayla birlikte 20.04.2022 tarihi mesai saati bitimine kadar sonuçları internet sayfalarında ilan edeceklerdir.

Özel öğrenci yatay geçiş nasıl oluyor?

Karşılıklı iki yükseköğretim kurumu gerekli yazışmaları yaptıktan sonra öğrencinin "özel öğrenci" olarak gitmek istediği üniversiteye kaydı yapılır. Ancak, bu işlemlerin eğitim öğretim başladıktan en geç bir ay içerisinde tamamlanması gerekmektedir.

Ukrayna'dan Türkiye'ye yatay geçişle gelen ve özel öğrencilik statüsünde okuyacak öğrenciler, kurumların belirlediği ücretlere tabi tutulacaklar. Ukrayna'dan gelen öğrencilerin özellikle yatay geçiş ve özel öğrencilik statüsü hakkında bilgi verildiği yazıda, öğrencilerin Ukrayna'daki üniversitelerden yatay geçiş yapma ve özel öğrencilik statüsünde eğitimlerine devam etme şartları hakkında detaylar yer alıyor.

Ukrayna özel öğrenci statüsü ise, yatay geçiş hakkı elde edememiş ancak Ukrayna'daki bir yükseköğretim kurumunun örgün bir eğitim programında kayıtlı olan öğrencilerin, Ukrayna'daki üniversitelerde kayıtlı olduklarını belgelemeleri halinde özel öğrenci statüsünde öğrenim görmek üzere başvuru yapabileceklerini belirtiyor. Bu öğrencilerin eğitim hayatlarına Türkiye'de devam edebilmeleri için bu statüye başvurabilecekleri vurgulanmış.

Ukrayna'da lisans eğitimini tamamlayan öğrencilerin diplomalarının YÖK tarafından denklik kapsamında olduğu ve Türkiye'de iş bulma imkanına sahip oldukları ifade edilmiş. Ayrıca, bu diplomaların Avrupa ülkelerinde de geçerli olduğu belirtilmiş. Bu durum öğrencilere geniş bir iş ve kariyer fırsatı sunmaktadır.

Özel öğrencilerin yatay geçiş yapabilme durumu da incelenmiş. Yapılan açıklamaya göre Yükseköğretim Kurulu, özel öğrencilik sıfatıyla üniversiteler arası geçişte yeni kriterlerin belirlendiğini duyurmuş. Özel öğrencilik, istisnai bir yol olup tüm lisans eğitimi süresince kullanılacak ve istismar edilmemesi gereken bir seçenek olarak sunulmaktadır.

Son olarak, Ukrayna üniversitelerinde alınan eğitimin Türkiye'de denkliği olduğu ve öğrencilere avantaj sağladığı bilgisi paylaşılmıştır. Yatay geçiş başvuru sonuçlarının ise 20 Nisan 2022 tarihine kadar öğrencilere duyurulacağı belirtilmiştir. Özel öğrenci yatay geçiş işlemlerinin ise karşılıklı yükseköğretim kurumlarının yazışmalarının ardından gerçekleştiği ve bu sürecin eğitim-öğretim yılının en geç bir ayı içerisinde tamamlanması gerektiği vurgulanmıştır.

Iskocya kralicesi Mary neden idam edildi?

Egitim bilgilerinde derece nedir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.208
  4. Son üye

Geri
Üst Alt