Editör
Efsanevi Üye
Üçüncül önleme nedir?
Üçüncül önleme; daha çok rehabilitasyon çalışmalarını kapsamaktadır. İkincil ve üçüncül önleme daha çok iyileştirici yönü ile dikkat çekmektedir. Okullarda yaptığımız önleme çalışmaları öğrencilerin gelişim dönemleri ya da çevre koşulları doğrultusunda karşılaşabilecekleri risk durumlarına yönelik güçlendirmek.
Birincil önleme nedir?
Birincil önleme nedir?
Birincil önleme çalışmaları tüm toplumu içine alan önleme çalışmaları olarak nitelendirilmektedir. Asıl amacı olayı hiç yaşanmadan önlemek olan birincil önleme çalışmaları, tüm toplumun bilgilendirilmesine yönelik çalışmaları içermektedir.
Ihmal ve istismar önleme stratejileri nelerdir?
Çocuk istismarının önlenmesi için önerilen sosyal stratejiler;
- Çocukların toplumda sosyal değerlerinin artırılması,
- Ailelerin ekonomik olarak kendilerine yeterliliklerinin artırılması,
- Toplumların ve onların kaynaklarının büyütülmesi,
- Fiziksel cezalandırma ve şiddetin diğer formlarının kullanımından vazgeçirilmesi.
Önleyici rehberlik sertifikası nedir?
Önleyici rehberlik sertifikası nedir?
BU PROGRAM MESLEKİ GELİŞİM AMAÇLIDIR, KESİNLİKLE İŞ GARANTİSİ VEYA ÜNVAN VERMEZ! SÜREÇ HAKKINDA: İstanbul Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi onaylı sertifika elde edebileceğiniz bir kişisel ve mesleki gelişim programıdır. Derslerin işlenişinde uzaktan eğitim yönetmeliği geçerli olacaktır.
Geliştirici rehberlik ne demek?
Gelişimsel (Geliştirici) Rehberlik: Birey sürekli gelişim içindedir ve her bir basamakta başarması gereken görevler vardır. Rehberlik hizmetleri bu görevleri göz önüne alınarak düzenlenir.
Rehberlik hizmetleri kaça ayrılır?
Rehberlik hizmetleri kaça ayrılır?
Eğitim Rehberliği, Mesleki Rehberlik, Kişisel Rehberlik. Rehberliğin bu sınıflandırmasında eğitimsel ve mesleki rehberlik yaygındır.
Önleyici rehberlik modeli nedir?
Önleyici Rehberlik: Olumsuzlukların ortaya çıkmadan önce önlenmesine yönelik çalışmalar düzenler. Bu daha ekonomik ve kolaydır. Gelecekte istenmeyen olay ya da durumları önlemek ya da gelecekte istenilen bir sonuca ulaşmak için yapılır.