- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Uçkun Yemeği nasıl yapılır?
1.adım: Soğanı yıkadıktan sonra küp küp doğrayın ve yağda kavurun. 2.adım: 4-5 kök ışkını doğrayın ve soğan karışımının içine ekleyin. Bir miktar tuz ekledikten sonra kavurmaya devam edin. 3.adım: Işkınları aşırı derecede kavurmadan üzerine yumurtaları kırın, kısa süre pişirin ve ocağın altını kapatın.
Işkın bitkisi neye iyi gelir?
Grip, nezle veya soğuk algınlığını giderir. Lösemi hastalığının tedavisinde etkilidir. Yüksek ateşi düşürür. Bağırsak, mide ve sindirimi problemini yaşayan kişilerde gaz söktürücü özelliğe sahiptir.
Yumurtalı ışkın nasıl yapılır?
Yumurtalı Işkın (Elazığın Yöresel Lezzeti) Tarifi Nasıl Yapılır? Işkını soyup küçük küçük doğruyoruz tavaya alıyoruz. Tereyağı ve zeytinyağı ekleyip ışkınlar yumuşayana kadar pişiriyoruz. Işkınlı yumurtamız hazırdır, hafif ekşimsi bir tadı var değişik tadları denemek isteyenler denemenizi tavsiye ederim.
Işkın diğer adı nedir?
Işkın diğer adı nedir?
Genel olarak dağlık yerlerde yetişen ışkın otunun diğer bir ismi uçkun otudur. Ekşi bir tada sahip olan bu ot çeşitli alanlarda farklı şekillerde tüketilmektedir.
Işkın ne demek?
Işkın ne demek?
Işkın otu halk arasında, uçkun otu olarak bilinmektedir. İçerisinde bolca C vitamini bulunduran bu ot aynı zamanda da içerisinde A, B1, B2, E ve K vitaminleri barındırmaktadır. Kuzukulağı ailesine mensup olan bu ot özellikle kanser hastalarının, hastalıklarını tedavi etmek için tercih ettiği otlardan biridir.
Işkın otu hangi kansere iyi gelir?
Yapılan son araştırmalarda ışkın otunun başta akciğer kanseri ve lösemi olmak üzere en tehlikeli ve yaygın kanser türlerine yakalanma riskini %50 oranında düşürdüğü ortaya çıktı.
Ekşi ışkın otu nedir?
Genel olarak dağlık yerlerde yetişen ışkın otunun diğer bir ismi uçkun otudur. Ekşi bir tada sahip olan bu ot çeşitli alanlarda farklı şekillerde tüketilmektedir. Işkın otu kahverengi ve kırmızı çiçeklere sahip mucizevi bir ottur.