Son Konular

Type B WPW sendromu nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Type B WPW sendromu nedir?

Wolf-Parkinson-White (WPW) sendromu supra ventriküler taşikardilerin (SVT) yaygın bir sebebidir. Wolf-Parkinson-White sendromu kalbin fizyolojik ileti sistemi olan atriyoventriküler (AV) nod ile patolojik olarak bulunan aksesuar yol (AY) arasında taşikardi halkasının geliştiği reentran bir taşikardidir.

Wolf-Parkinson-White sendromu ölümcül mü?

Wolf-Parkinson-White (WPW) sendromu ilk kez 1930'da, soyadları Wolf-Parkinson ve White olan 3 doktor tarafından tanımlanan bir hastalıktır. Bazen tesadüfen anlaşılabileceği gibi aralıklarla çarpıntıya da neden olabilir. Ancak nadiren ani ölümle sonuçlanacak ciddi ritim bozuklukları ile de karşımıza çıkabilmektedir.

Walter White sendromu nedir?

Walter White sendromu nedir?
WPW sendromunda, normalde olmayan aksesuvar yollar bulunur. Bu yollar sinüs düğümünden çıkan uyarıların AV düğüme uğramadan doğrudan ventriküllere ulaşmasına neden olur. Bu da çeşitli aritmilere yol açabilir. WPW sendromunda ise kalpte ekstra iletim yolları bulunur (aksesuvar yollar).

Preeksitasyon sendromu nedir?

Preeksitasyon sendromu nedir?
Pre-eksitasyon, AV düğümü aksesuar bir yolak aracılığı ile baypas eden impulslara bağlı olarak ventriküllerin erken aktivasyonunu olarak tanımlanır. Fizyolojik olorak atriyumlar ile ventriküller arasındaki elektrikseL akımı AV nod bağlar.

Kalpte Wolff nedir?

kalp karıncıklarının * kalbin esas ritmini sağlayan sinir dalı yerine bundle of kent denen aksesuar bir yan daldan uyarı almasıyla karaterize bir kalp ritm bozukluğu * hastalığıdır.

Aksesuar yol nedir?

Aksesuar yolaklar, baypas yolları olarak da bilinir, kardiyak gelişim boyunca oluşan anormal iletim yolaklarıdır ve değişik anatomik lokasyonlarda, bazı hastalarda da çok sayıda bulunabilmektedir. WPW'de aksesuar yolak sıklıkla Kent Demeti ya da atriyoventriküler baypas yolu olarak anılır.

Walter White ne kanseriydi?

Walter White ne kanseriydi?
breaking bad dizisinde bryan cranston' ın canlandırdığı, sayesinde emmy ödülü aldığı, dizi karakteri. kimya profesörüdür. akciğer kanseri olduğunu öğrenince uyuşturucu yapıp satarak ailesine maddi destek sağlamak ister.

Walter White nasıl öldü?

Walter White nasıl öldü?
Ateş altındayken Walter da vurulur. Jesse bu sırada kaçar. Walter da kan kaybından ölür.

Kent demeti nedir?

Pre-Eksitasyon ve Aksesuar Yolaklar WPW'de aksesuar yolak sıklıkla Kent Demeti ya da atriyoventriküler baypas yolu olarak anılır. Aksesuar bir yolak, iletiyi ventriküle doğru anterograd olarak, ventrikülden dışarı retrograd olarak ya da her iki yönde iletebilir. Yolakların çoğu her iki yönde iletime izin verir.

Wolf-Parkinson-White (WPW) sendromu, kalbin atriyoventriküler (AV) nod ile patolojik olarak bulunan aksesuar yol arasında taşikardi halkasının geliştiği reentran bir taşikardi türüdür. Bu sendrom supra ventriküler taşikardilerin yaygın bir sebebidir ve bazen ciddi ritim bozukluklarına yol açabilir.

WPW sendromu genellikle ani ölümle sonuçlanacak ciddi ritim bozukluklarına neden olabilir, ancak her zaman ölümcül olmayabilir. Bu sendrom bazen aralıklı çarpıntıya neden olabilir ve nadiren ciddi komplikasyonlara sebep olabilir.

Aksesuar yolaklar ya da baypas yolları olarak da bilinen yapılar, kalpte anormal iletim yolları olup kardiyak gelişim sırasında oluşurlar. WPW sendromunda aksesuar yolaklar genellikle Kent Demeti olarak da adlandırılır ve iletiyi ventriküle doğru anterograd veya retrograd olarak iletebilirler.

"Preeksitasyon sendromu" ise AV düğümü aksesuar bir yolak aracılığı ile baypas eden impulslara bağlı olarak ventriküllerin erken aktivasyonunu ifade eder. Bu durum, atriyumlar ile ventriküller arasındaki elektriksel akımı etkileyebilir ve çeşitli ritim bozukluklarına sebep olabilir.

Son olarak, "Walter White" dediğiniz karakter TV dizisi "Breaking Bad"de Bryan Cranston tarafından canlandırılan bir kimya profesörü karakteridir. Karakterin dizide akciğer kanseri olduğu ve ailesine maddi destek sağlamak için uyuşturucu ticareti yapmaya başladığı anlatılır. Karakterin ölümü ise ateş altında vurularak ve kan kaybından ölerek gerçekleşir.

2 bucuk yasinda bebek kac kilo olmali?

200 gunluk hareketli ortalama nasil yorumlanir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.678
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt