- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Tuşe bulguları nedir?
Tuşe sözcük anlamı, dokunma ya da temasla hissedilen veya bu temasın değerlendirilmesi sonucu meydana gelen algıdır. Tuşe muayenesi, tıpta iki çeşit muayeneyi akla getirir. Her iki muayenede de vücüt içine uzanan bir boşluğa parmak ile girilerek o bölgede olabilecek hastalık bulgularının saptanması amacıyla uygulanır.
Beck triadı nedir tıp?
Beck Triadı 'Kalp seslerinin derinden gelmesi (Beck'in tanımıyla sessiz kalp)'; 'hipotansiyon' 'juguler venöz distansiyon' beck triadını oluşturur. Aslına bakarsanız 1935 yılında Claude Beck iki triad tanımlamıştır.
Tuşe normal ne demek?
Spekulum aracılığı ve doktorun el yardımıyla rahime, yumurtalıklara ve varsa kasık bölgesindeki kitlelere bakılması işlemine vajinal tuşe denilir.
Tuşe olmak ne demek?
fransizca toucher(dokunmak) fiilinin gecmis zaman olan touché halinden yararlanilarak pek cok alanda (muzik,satranc vs) kullanilan bir terimdir. hani derler ya "oturması kalkması düzgün, cemiyet içinde davranışları oturaklı, yerine raconuna göre davranmayı bilen" diye… tuşe, işte müzisyen için bunlar demektir.
Beck triadı nerelerde görülür?
back triadı genelde kalp tamponadında görülür….back triadı:
Beck üçlüsü nedir?
"Bilişsel Üçlü(Cognitive Triad)" adı verilen bu açıklamayla Beck, depresif hastaların kendilerini ("hepsi benim hatam", "yetersizim", "suçluyum"), çevrelerini, dünyayı ("hayatım berbat durumda", "her şey çok kötü", "kimse bana yardımcı olamaz") ve geleceği ("bu hiç düzelmeyecek") olumsuz gördüklerini öne sürmüştür.
Alttan elle muayene (Vajinal tuşe) Bu sayede rahim veya yumurtalıklarda yer alan büyük kitleleri saptayabilmektedir. Ayrıca bu şekilde yapılan muayenede hassasiyet olması bazı hastalıklar için de belirleyici olabilmektedir. Vajina içine parmak sokularak yapılan muayeneye "vajinal tuşe" adı verilmektedir.
Tuşe ne demek tıp?
Tıp dilinde tuşe nedir?
Jinekolojik muayene aşamaları Spekulum muayenesi (Aletle vajina içine bakma), Gerekli durumlarda smear testi ve vajinal kültür alınması, Parmakla muayene (Vajinal Tuşe), Alttan ultrason (Bakirelerde karından ultrason).