Son Konular

Türkiye'de yeni neslin boyu uzuyor

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

haberci

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0
Yeni jenerasyonun boyu uzuyor
Türkiyenin Boyu Uzuyor
Türkiye'nin irtifa ve kilo ortalaması; Türk vatandaşlarının ortalama boyu 167,2 santimetre, ortalama kilosu ise 71,5 kilo olarak belirlenirken, genç ve orta yaştaki nüfusun boyu ülke ortalamasının üzerine çıktıTürkiye Istatistik Bilimi Kurumu verilerine kadar, 2010 yılı itibariyle ülkemizde sıradan boy erkeklerde 172,6 santim, kadınlarda ise 161,4 santim Sıradan kilo ise erkeklerde 75,8, kadınlarda 66,9 kilogram düzeyinde bulunuyor
Türk insanının boy ve kilosuna yaş gruplarına tarafından bakıldığında ise ortalama yükseklik, genç ve orta yaşlı nüfusta ülke ortalamasının üzerine çıkıyor Sıradan boy 1524 yaş grubunda 167,5 santim, 2534 yaş grubunda 168,8 santim ve 3544 yaş grubunda ise 167,8 santim olarak hesaplandı
Ortama kilo ise 1524 yaş grubunda 62,3 kilogram, 3524 yaş grubunda ise 70,5 kilogram oldu
Sıradan kilo 75 yaş ve üzerindeki grup hariç öteki yaş gruplarında ise Türkiye ortalamasının üstünde belirlendi
Cisim Kitle Endeksi;
Karoser ağırlığının, boy uzunluğunun metre cinsinden karesine bölünmesiyle hesaplanan Karoser Kitle Endeksi (VKİ) ortalaması ise geçen sene 25,58 oldu VKİ erkeklerde 25,44, kadınlarda ise 25,69 olarak hesaplandı
Endeks, 18,50'nin aşağıda olduğu durumlarda birey düşük şişman, 18,50 ile 25,00 arasında olduğu durumlarda olağan kilolu, 25,00 ile 30,00 aralarında olduğu durumlarda da fazla kilolu kabul ediliyor
VKİ, 30,00 ve üzerinde olan kişiler ise obez olarak niteleniyor *

Türkiye'de yeni neslin boyu uzuyor haberi gerçekten ilginç ve sevindirici bir gelişme. Ortalama boy ve kilo değerlerindeki artışın genç ve orta yaşlı nüfusta görülmesi, sağlıklı beslenme ve yaşam tarzı konularına daha fazla dikkat edildiğini gösteriyor.

Verilere göre, Türk vatandaşlarının ortalama boyu 167,2 santimetre, ortalama kilosu ise 71,5 kilogram olarak belirlenmiş. Özellikle genç ve orta yaşlı nüfusun boy ortalamasının ülke genel ortalamasının üzerinde olması sevindirici bir durum. Bu demek oluyor ki genç kuşak daha sağlıklı besleniyor, daha düzenli ve aktif bir yaşam tarzına sahip.

Ayrıca, Türk insanının boy ve kilosunun yaş gruplarına göre incelendiğinde de ilginç sonuçlar ortaya çıkıyor. Gençlerde ve orta yaşlılarda ortalama yükseklik ve kilonun ülke ortalamasının üzerinde olması olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Ancak 75 yaş ve üzeri grupta kilo ortalamasının Türkiye genelinden düşük olması da dikkat çekici bir nokta.

Cisim Kitle Endeksi (VKİ) verilerine göre, geçen seneki VKİ ortalaması 25,58 olarak belirlenmiş. VKİ değerleri erkeklerde 25,44, kadınlarda ise 25,69 olarak hesaplanmış. VKİ'nin 18,50'nin altında olanlar düşük şişman, 18,50 ile 25,00 arasındakiler olağan kilolu, 25,00 ile 30,00 arasındakiler ise fazla kilolu kabul ediliyor. VKİ'nin 30,00 ve üzerinde olanlar ise obez olarak niteleniyor.

Bu veriler gelecekte Türkiye'de obezite ve sağlıksız beslenme sorunlarının azalacağına dair umut verici bir tablo çiziyor. Genç nüfusun uzun boylu ve ideal kiloda olması, toplum sağlığı açısından olumlu bir gelişmedir. Gelecek için daha sağlıklı ve bilinçli bireyler yetiştirmek adına bu tür pozitif verilerin daha da artması önemlidir.

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.

Hizmet Akdi Nedir?

- Kışlık Converse All Star Modelleri

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt