- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Türkiyede nerelerde kantar var?
Haberin Devamı
Kantar hangi yollarda var?
Ticari ve yüksek tonajlı olduğu belgelenmiş araçların kantara girme zorunluluğu bulunmaktadır. Yol kenarlarındaki denetim istasyonlarında ölçüm yapılmaları beklenmektedir.
Şile yolunda kantar nerede?
Şile Yolu üzerinde, Paşaköy kavşak noktasına 500 metre kala, ağırlık kontrolü tabelası bulunuyor. Fakat aracınızın ruhsatında kamyonet yazıyor ise (Kangoo, Doblo, Minibüs, Panelvan ve benzeri araçlar), tamamı uygulamaya göre kantara girmek zorunda.
Boş araç kantara girer mi?
Kantara / yol yük denetim istasyonlarına; kamyonetiniz boş da olsa girmeniz gerekir. Kamyonetlerin; kantara girmesi yönünde uyarı levhaları istasyon öncesi bulunmakta ve girmeyen araç plakası ile araç sahiplerine kaçtı cezası uygulanmaktadır.
Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Denetleme İstasyonu posta kodu 06810. Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Denetleme İstasyonu GPS koordinatları 39° 48´ 43.2972″ ve 32° 33´ 21.4344″….Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Denetleme İstasyonu Posta Kodu 06810.
Karayolları yol kenarı denetim istasyonları nerelerde var?
Ulaştırma Bakanlığı Yol Kenarı Denetim İstasyonu Posta Kodu 03030
Hangi araç kantara girmez?
Ağırlık kaldıran ve cismin ağırlığını gösteren alete kantar denilmektedir. Kantara girme zorunluluğu olan araçlar, tır, kamyon, yük kamyonları ve nakliye kamyonlarıdır. Bu saydıklarımız kantara girmezse cezaya tabi olurlar.
3500 kg altı araçlar kantara girecek mi?
KGM'nin sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, "hafif ticari araç niteliğindeki kamyonet olarak tescil edilmiş iki dingilli, 3500 kilogram azami yüklü ağırlığın altında olan araçların" kantara girmesine gerek olmadığını belirtti.
Ankara'da nerede kantar var?
Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Denetleme İstasyonu GPS koordinatları 39° 48´ 43.2972″ ve 32° 33´ 21.4344″….Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Denetleme İstasyonu Posta Kodu 06810.
Karayollarının numarası kaç?
Alo 159 Türkiye'nin karayolları yol ağında bulunan Otoyollar, Devletyolları ve İlyollarında seyahat eden sürücülerin seyahat esnasında veya seyahatten önce kullanacağı yol güzergahı ile ilgili tüm soru ve sorunları hakkında bilgi ve yardım alacağı bir hattır.
Yüksek Hızlı Hareket Halinde Tartım Sistemi Ağır nakliye araçlarını seyir halinde iken aks ve brüt ağırlıkları yüksek doğruluk oranı ile hızlı bir şekilde tespit edilmekte ve sistemde ağırlık bilgisi ile birlikte araçların aks sayısı ve aks grubu bilgileri de elde edilmektedir.
Kamyonetler kantara girecek mi?
Hafif ticari şok
Karayolları 3500 kg altı araçlar kantara girecek mi?
Kantara hangi araçlar girmek zorunda 2020?
Kantara girme zorunluluğu olan araçlar, tır, kamyon, yük kamyonları ve nakliye kamyonlarıdır. Bu saydıklarımız kantara girmezse cezaya tabi olurlar.
Yol kenarı denetim istasyonları nerelerde var?
Ulaştırma Bakanlığı Yol Kenarı Denetim İstasyonu Posta Kodu 03030
Mahmutbey Gişeler Kantar zorunlu mu?
Yük taşımacılığı için kullanılabilecek panelvan, kamyonet vb. araçların kantara girmesi takip edilecek. Kantara girmeyen araçlar ise kameralar ile tespit edilecek ve araç sürücülerine kaçış cezası uygulanacak.
Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ağırlığı 3 bin 500 kilogram altında kalan kamyonet tescilli hafif ticari araçlara getirilen kantara girme zorunluluğu, yaşanan yoğunluk ve hususi kullanımın çok olması nedeniyle iptal edildi.
Hususi kamyonet ne anlama geliyor?
bir kazanç kaydı olmaksızın kullanılanlara "hususi taşıt" deniyor. Hususi-Yük Nakli , Ticari-YÜK Nakli ibarelerini taşıyan araçlar şahsi kullanım dışında kullanıyor ise K2 belgesi zorunludur.
Kantara hangi araçlar girmek zorunda 2021?
Karar metnini de paylaşan Özdemirci "Karayolları genel müdürlüğünün bugün aldığı kararla 3.500 kg ve altındaki kamyonet cinsi araçların da (Doblo-Fiorino-Courier, Caddy vs ) kantara girmesi mecbur kılındı. Yani her hafif ticari araç şehir merkezi girişlerinde tartılacak. Girmezse 1800 TL ceza" ifadelerini kullandı.
Panelvan araçlar kantara girecek mi?
Kamyonet kaç tonla Kantardan geçer?
Genelde kamyonet diye gecen araçlarda Tonaj sınırı 3.350 kg.dir.
Ruhsatta kamyonet yazması ne demek?
Araç ruhsatında kapalı kasa kamyonet yazıyor ise; hususi yada ticari yazmasının hiçbir farkı yoktur. Kapalı kasa kamyonet yazanların hepsi için aşağıdakiler gçerlidir. -Hız sınırı 80 km +%10 limit aşımı = 88 km max hız. -Muayene her sene.