Modoratör
Efsanevi Üye
Türkiye okuduğunu anlamada kaçıncı sırada?
Rapora göre, Türkiye'nin 4'üncü sınıf düzeyinde, matematik alanında 2015'te 483 olan ortalama puanını, 2019'da 40 puan artırarak 523'e çıkardığını bildiren Selçuk, şu bilgileri paylaştı: Bir başka deyişle matematikte, 2015'te 49 ülke arasında 36'ncı sırada yer alırken 2019'da 58 ülke arasında 23'üncü sıraya yükseldi.
Pısanın amacı nedir?
Pısanın amacı nedir?
PISA'nın temel amacı, öğrencilerin okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanma becerisini ölçmektir. Ayrıca gençlerimizi daha iyi tanımak; onların öğrenme isteklerini, derslerdeki performanslarını ve öğrenme ortamları ile ilgili tercihlerini daha açık bir biçimde ortaya koymaktır.
PISA testini kim yapar?
PISA eğitim araştırması, OECD Eğitim Direktörlüğü'ne bağlı olan PISA Yönetim Kurulu tarafından yürütülmektedir. Yani bu eğitim araştırmasında anketlerin ve testlerin geliştirilmesi, analizlerin yapılması, uluslararası raporun hazırlanması gibi süreçler PISA Yönetim Kurulu gözetiminde yapılmaktadır.
PISA tarzı sorular ne demek?
PISA tarzı sorular ne demek?
Açılımı "Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı" olan PISA, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından üçer yıllık dönemler hâlinde, 15 yaş grubundaki öğrencilerin kazanmış oldukları bilgi ve becerileri değerlendiren bir araştırmadır.
PISA sınavı hangi kurum tarafından yapılır?
PISA olarak kısaltılan Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı (İngilizce: Programme for International Student Assessment) adında Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından 1997'de geliştirilen uygulama uluslararası çapta üç yılda bir 15 yaşındaki öğrencilerin başarısını sınamaktadır.
PISA sıralaması ne demek?
PISA sıralaması ne demek?
PISA matematik, fen ve okuma becerileri alanlarında becerileri 6 düzeyde ölçmektedir. 5 ve 6 üst beceri düzeyi; 1 ve altı ise düşük veya riskli gruplar şeklinde tasnif edilmektedir. Türkiye üst düzeydeki öğrenci oranında ise önceki yıllara göre artış göstererek başarısını artırmaktadır.
PISA sınavının içeriğinde neler var?
PISA 15 yaşındaki öğrencilerde matematik okuryazarlığı, fen bilimleri okuryazarlığı ve okuma becerilerini ölçmektedir. PISA dersler dışında öğrencilerin aile hayatlarını, öğrencilerin kendileri ile ilgili görüşlerini, okul ortamlarını ve motivasyonlarını da değerlendirmeye almaktadır.