Son Konular

Turgay Kanarya kimdir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Turgay Kanarya kimdir?

1964 yılında İstanbul'da doğdu. 1981 yılında Vefa Lisesi'ni bitirdikten sonra Fatih ilçesinde Mehmet Taşgın Muhasebe Bürosunda çalışmaya başladı. Bu süreçte Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. Askerlik görevini tamamladıktan sonra 1997 Ekim ayında Serbest Muhasebeci olarak İSMMMO odasına kaydoldu.

Naci Alkan Kimdir?

1978 Ankara doğumludur. Lise öğrenimini Antalya Gazi Anadolu Lisesinde tamamlamıştır. Anadolu Üniversitesi İİBF Fakültesi İktisat Bölümü mezunudur. 2007 yılından bu güne kadar Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak faaliyet göstermektedir.

Türmob Yönetim Kurulu kaç üyeden oluşur?

Türmob Yönetim Kurulu kaç üyeden oluşur?
Birlik Yönetim Kurulu, kayıtlı olduğu meslek odasında en az üç yıl kıdemli olup serbest veya bir işyerine bağlı olarak Kanun hükümlerine göre fiilen mesleki faaliyette bulunan Birlik Genel Kurulu üyeleri arasından üç yıl için seçilen dokuz asıl ve dokuz yedek üyeden oluşur.

Mali Müşavirler hangi kanuna tabi?

Mali Müşavirler hangi kanuna tabi?
(1) 10/7/2008 tarihli ve 5786 sayılı Kanunun 1 inci maddesiyle; Bu Kanunu adı Serbest Muhasebecilik, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik iken "Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu" olarak, Kanunda geçen "Maliye ve Gümrük Bakanlığı" ibareleri "Maliye Bakanlığı".

Mali Müşavirler Odası Başkanı kim?

Yücel Akdemir – Başkan – İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası | LinkedIn.

Türmob Genel Başkanı Kimdir?

2016 – 2019 Dönemi Kurulları
Disiplin Kurulu
Adı Soyadı | Görevi
İ. Hüseyin YILDIZ | Başkan
Yeşim ERTUĞRUL | Başkan Yardımcısı
Erdal SAYAR | Sekreter

SMMM Oda Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?

SMMM Oda Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?
Madde 10- Yönetim Kurulu, Genel Kurulca kendi üyeleri arasından iki yıl için seçilen ve üçü serbest muhasebeci mali müşavir, ikisi serbest mu-hasebeci olmak üzere 5 asıl ve 5 yedek üyeden oluşur. Yönetim Kurulu kendi üyeleri arasında gizli oyla bir başkan, bir başkan yardımcısı, bir muhasip ile oda sekreterini seçer.

3568 sayılı kanun nedir?

3568 sayılı kanun nedir?
Madde 1 – Bu Kanunun amacı, işletmelerde faaliyetlerin ve işlemlerin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde işleyişini sağlamak, faaliyet sonuçlarını ilgili mevzuat çerçevesinde denetlemeye, değerlendirmeye tabi tutarak gerçek durumu ilgililerin ve resmi mercilerin istifadesine tarafsız bir şekilde sunmak ve yüksek mesleki …

Mali müşavir nasıl sigortalı olabilir mi?

SMMM ve YMM'ler SSK'lı olabilir. Meslek mensuplarının Yasa'da belirtilen bu ünvanla çalışamazlar (45. Md) ve bu işleri göremezler (2. Md) kısıtlara dikkat etmeleri gerekir.

Yahya Arıkan kaç yaşında?

Yahya Arıkan, 1953 yılında Antalya, Cevizli'de doğmuştur. Esnaf bir ailenin çocuğudur. İlk ve orta öğretimini İstanbul'da tamamlamıştır. Atatürk Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra, İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi – Şişli Siyasal Bilimler Yüksek Okulu'ndan 1977 yılında mezun olmuştur.

Ismmmo Başkanı kim?

Ismmmo Başkanı kim?
İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan da ödül töreninde yaptığı konuşmada, bu onurlu ödüle layık görülmenin mutluluğu ve heyecanı içinde olduğunu belirti.

Esnaf Odası Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?

Esnaf Odası Yönetim Kurulu kaç kişiden oluşur?
Yönetim kurulu; Oda sayısı 25 ve daha az olanlarda beş, 26-50 olanlarda yedi, 51-120 olanlarda dokuz, 121'den fazla olanlarda on bir kişiden oluşur.

SMMM ruhsatını hangi kurum verir?

Bu Kanunda kullanılan Birlik deyimi, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliğini ifade eder. Birlik, tüzelkişiliğe sahip kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Birliğin merkezi Ankara'dadır.

3568 sayılı Kanuna göre aşağıdakilerden hangisi Serbest muhasebeci Mali müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyelerinin seçilme yeterliliğini tam olarak ifade etmektedir?

a) En az 10 yıl serbest muhasebeci malî müşavirlik yapmış olmak, b) Yeminli malî müşavirlik sınavını vermiş olmak, c) Yeminli malî müşavir ruhsatını almış olmak, Şartları aranır.

Turgay Kanarya, 1964 yılında İstanbul'da doğmuş ve Vefa Lisesi'ni bitirdikten sonra muhasebe alanında çalışmaya başlamıştır. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi'nden mezun olduktan sonra Serbest Muhasebeci olarak faaliyet göstermeye başlamıştır.

Naci Alkan, 1978 Ankara doğumlu olup Antalya Gazi Anadolu Lisesi'ni bitirmiş ve Anadolu Üniversitesi İİBF Fakültesi İktisat Bölümü'nden mezun olmuştur. 2007 yılından bu yana Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olarak çalışmaktadır.

Türmob Yönetim Kurulu, Birlik Genel Kurulu üyeleri arasından seçilen dokuz asil ve dokuz yedek üyeden oluşmaktadır.

Mali Müşavirler, 3568 sayılı Kanun'a tabidir. Bu kanun, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik mesleklerini düzenlemektedir.

Mali Müşavirler Odası Başkanı, Yücel Akdemir'dir. Türmob Genel Başkanı ise belirtilmemiştir.

SMMM Oda Yönetim Kurulu, 5 asil ve 5 yedek olmak üzere toplam 10 üyeden oluşmaktadır.

3568 sayılı kanun, işletmelerde faaliyetlerin ve işlemlerin sağlıklı ve güvenilir bir şekilde işleyişini sağlamayı amaçlar.

Mali müşavirler, SSK'lı olarak sigortalı olabilirler. Ancak belirli kısıtlamalara dikkat etmeleri gerekmektedir.

Yahya Arıkan, 1953 yılında Antalya'da doğmuş ve İstanbul'da eğitim hayatını tamamlamıştır. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden mezun olmuştur.

İsmmmo Başkanı, Yahya Arıkan'dır.

Esnaf Odası Yönetim Kurulu, odanın büyüklüğüne göre değişen sayılarda üyeden oluşmaktadır.

SMMM ruhsatını, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği vermektedir.

3568 sayılı Kanuna göre, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Yönetim Kurulu üyelerinin seçilme yeterliliği, en az 10 yıl serbest muhasebeci malî müşavirlik yapmış olmayı gerektirmektedir. Yeminli mali müşavirlik sınavını vermiş olmak ve yeminli mali müşavir ruhsatını almış olmak da önemli şartlar arasındadır.

Senaryo Planlama ne demek?

Reglaj ayari hangi vanadan yapilir?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.676
  3. Kullanıcılar

1. 33.203
  4. Son üye

Geri
Üst Alt