- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Tür kelimeler nedir?
Dilimizdeki kelimeleri anlamlarına veya görevlerine göre isimler (isim, sıfat, zarf, zamir), fiiller ve edatlar (çekim edatları, bağlama edatları, ünlem edatları) olmak üzere üç ana grupta toplamak mümkündür.
Hatimler ne demek?
Hatim, Kur'an'a bakarak veya ezberden baştan sona okunmasıdır. Anlamını bilmese bile İslam dünyasında Kuran'ı küçük yaşta ezberlemek bir peygamber tavsiyesidir. Kur'an'ı ezberleyen kişiye hafız denir. Ramazan ayında hatim indirmek, camide imamı takip ederek hatim indirilir.
Tatilin Türkçesi nedir?
Tatil kelimesi Türkçe'de "durdurma, özellikle işi durdurma, paydos" anlamına gelir.
Sömestir anlamı nedir?
Fransızca kökenli semestre kelimesinden gelen sömestir kelimesi isim olarak, eğitim bilimi anlamına geliyor. Türkçe'de ise "Yarıyıl" anlamına geliyor. Kelime çoğunlukla "sömestr" olarak yanlış yazılıyor. Kelimenin doğru yazılışı "sömestir"dır.
Türü bakımından aynı ne demek?
Tür bakımından değerlendirilecek olan kelimelerin, türleri oldukça önemlidir. Aynı olması için, iki kelimenin de aynı tür içerisinde olması gerekiyor. Güzel ve ağaç kelimelerine bakıldığında, iki kelimenin de farklı türlerden olduğu görülüyor. Güzel, sıfat olarak kullanılan kelimelerden biridir.
Tür ne demek çeşit ne demek?
1. Çeşit; türlü. 2. Ortak özellikleri olan bireylerin tümü, cinslerin ayrıldığı bölüm .
Hatim nedir diyanet?
Hatim, Kur'an'a bakarak ya da ezberden olacak şekilde Kuran'ın baştan sona okunmasıdır.
Hatim kimler için yapılır?
Hatim başkası adına yapılamaz, herkes kendi adına hatim yapabilir. Ancak yapılan hatmin hediye edilmesinde ise bir kişi kısıtlaması bulunmamaktadır. İstediğiniz kadar kişiye yaptığınız hatmi hediye edebilirsiniz.
Dükkan ne demek TDK?
Bu kelimenin doğru yazılışı, 'Dükkan' biçiminde ele alınır. Yani daha çok, 'a' harfi üzerinde şapka bulunur. Bu şapka sayesinde ele alınan kelime yumuşak bir şekilde okunur ve doğrusu budur. Çarşı ve benzeri yerlerde bulunan, perakende satış yapan zanaat sahiplerinin kullanarak satış yaptığı yerdir.
Kafile kelimesinin sözlük anlamı nedir?
Aynı yöne giden taşıt veya yolcu topluluğu, konvoy: "Sağımızda yürüyen kafile, yolunu değiştirdi." -H. E.
15 Tatilin diğer adı nedir?
Sömestir tatili veya yarıyıl tatili, akademik yılın birinci döneminin ardından okullarda eğitim-öğretime verilen ara. Çoğunlukla şubat ayına denk geldiği için şubat tatili ve genellikle 15 günlük bir tatil olduğu için -özellikle çocuklar tarafından- 15 tatil olarak da adlandırılır.
Kampüs türkçesi ne demek?
Kampüs kelimesi Türkçe'de "Yerleşke." anlamına gelir.