- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
TS 825 Izoder nedir?
TS 825 standardının amacı, ülkemizdeki binaların ısıtılmasında kullanılan enerji miktarlarını sınırlamak, dolayısıyla enerji tasarrufunu arttırmak ve enerji ihtiyacının hesaplanması sırasında kullanılacak standart hesap metodunu ve değerlerini belirlemektir.
TS 825 ne demek?
TS 825, binalarda net ısıtma enerjisi ihtiyaçlarını hesaplama kurallarına ve binalarda izin verilebilir en yüksek ısıtma enerjisi kayıp değerlerinin belirlenmesine dairdir.
Bina yıllık ısıtma enerji ihtiyacı hesabında bina ölçüleri nasıl alınır?
Bina yıllık ısıtma enerji ihtiyacı hesabında bina ölçüleri nasıl alınır?
Hesaplamalarda dıştan dışa ölçüler kullanılır. Eğer binanın tamamı aynı sıcaklığa kadar ısıtılıyorsa veya ortamlar arasındaki sıcaklık farkı 4 K 'den küçük ise binanın tamamı tek bölge olarak alınır ve ısıtma enerjisi miktarı hesabı tek bölgeye göre yapılır.
Binanın özgül ısı kaybı nedir?
Binanın özgül ısı kaybı nedir?
İç ve dış arasında 1 K sıcaklık farkı olması durumunda binanın dış kabuğundan iletim ve havalandırma ile birim zamanda kaybedilen ısı enerjisi miktarıdır. Birimi "W/K"dir.
Izoder başkanı kimdir?
Yalıtım sektörünün çatı kuruluşu İZODER'in Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Eryap Grup CEO'su Emrullah Eruslu seçildi.
TS 825 standardına göre Türkiye kaç iklim bölgesine ayrılmıştır?
Son güncelleme ile derece gün olarak ülkemiz beş bölgeye ayrılmıştır.
Bina ısı yalıtımı nasıl hesaplanır?
Bina ısı yalıtımı nasıl hesaplanır?
Yıllık ısıtma enerjisi ihtiyacı olarak tanımlanan bu miktar, toplam kayıplardan, güneş enerjisi kazançları ve iç kazançlar çıkartılarak hesaplanır. Tanımlanan hesap metodunda, yıllık ısıtma enerjisi ihtiyacı ısıtma dönemini kapsayan aylık ısıtma enerjisi ihtiyaçlarının toplanması ile bulunur.
Pratik ısı kaybı hesabı nasıl yapılır?
Pratik ısı kaybı hesabı nasıl yapılır?
Örneğin İstanbul'da bulunan 3 metre tavan yüksekliğine sahip 20 m² oda için, ara kat ve izolasyonsuz-korunmalı bir odanın yaklaşık ısı kaybı: 20x3x32= 1,920 kcal/h'dir. Aynı şekilde 150 m² ev için yaklaşık ısı kaybı: 150x3x32= 14,400 kcal/h'dir.
Isı kaybı hesabı nasıl yapılır?
Qs = ∑ a.L.R.H.ΔT Ze kcal/h formülü ile hesaplanır.
Emrullah Eruslu kimdir?
Eruslu halen, yapı sektöründe lider markaların üreticisi Eryap Grup'ta CEO'luk görevini sürdürmektedir. Emrullah Eruslu, sektörel dernek ve sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol almaktadır.
Ertuğrul Şen kimdir?
Ertuğrul Şen kimdir?
Ertuğrul Şen / İnşaat Mühendisi, Yönetim Kurulu Başkan Yrd. ve Genel Koordinatör | Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) 1956 Aydın, Nazilli doğumlu olan Şen ilk, orta ve lise öğrenimi Nazilli'de tamamladı. Yüksek öğrenimini Almanya'da İnşaat Mühendisliği dalında tamamlayan Şen, 1983 yılında Dipl.