Son Konular

TRT World kime ait?

Modoratör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

TRT World kime ait?

TRT World, TRT tarafından kurulan ve TRT int'in yerine geçen uluslararası televizyon kanalıdır. Yayın dili İngilizce'dir. TRT tarafından 1990 yılında açılan TRT int'in 2009 yılının Mayıs ayında kapanmasından sonra TRT World kanalın yerine geçerek dünya çapında TRT'yi temsil eden kanal olmuştur.

TRT World hangi ülkede?

TRT World, Türkiye'nin çiçeği burnunda televizyon kanalı. Kamu eliyle Türkiye'nin tanıtımını da yapmak için önemli bir araç olarak düşünülen kanal, 27 Ekim 2015'te uydu üzerinden yayınlarına başladı. Henüz çok yeni olan geçmişine rağmen büyük işler başaran kanal, bugün dünyada 190 ülkeye ulaşıyor.

CGTN TV hangi ülke?

CGTN TV hangi ülke?
CGTN haber kanalıdır. Çin Halk Cumhuriyeti'nin dış tanıtımında önemli bir rol oynamaktadır. Çin'in 24 saat İngilizce yayın yapan haber TV kanalıdır ve Çin Merkez Televizyonu (CCTV) tarafından yönetilir.

TRT World Genel Müdürü kim?

Selim Atalay'dan görevi devralarak TRT World'ün Genel Yayın Yönetmeni olan Erman Yüksel, 1985 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan Yüksel, mezuniyetin ardından gazeteciliğe ilk adımını Milliyet Gazetesi'nde attı.

Ayşe Süberker kim?

1981 yılında Ankara'da doğdum ve tüm eğitim hayatımı Ankara'da tamamladım. Liseyi değişim programıyla gittiğim ABD'de bitirdim. Ardından Bilkent Üniversitesi çevirmenlik bölümünden mezun oldum. Üniversite yıllarında TRT'ye film çevirisi yapmaya başladım.

TRT World kaç dilde?

TRT World kaç dilde?
TRT-World, tek platformdan 34 dilde yayın yapacak.

TRT VOT World nedir?

TRT Dış Yayınlar Dairesi bugün 41 dil, lehçe ve alfabede web yayını (www.trtvotworld.com) yapmaktadır. Web yayınları, Türkiye, bölge ve dünyadaki gelişmeleri aktarıp, Türkiye'nin merceğinden değerlendirirken, Türkiye'nin değerlerini de dünyaya aktarıyor.

Ingiliz tv kanalları nasıl izlenir?

Türkiye'den İngiliz TV'leri İzleme: Hızlı Rehber
- BBC'nin coğrafi engellerini atlatan bir VPN seçin.
- İngiltere'de bir sunucuya bağlanın.
- BBC iPlayer web sayfasını açın.
- İzlemeye başlayın!

CCTV 4 hangi ülkenin?

CCTV 4 hangi ülkenin?
CCTV-4 (Çince: 中国中央电视台中文国际频道, Zhōngguó zhōngyāng diànshìtái zhōngwén guójì píndào), Çin kamu televizyon kanalıdır. Çin Merkez Televizyon ağına aittir.

TRT Genel Müdürü kim 2021?

Kariyeri. 2018-2021 yılları arasında İletişim Başkanlığı Başkan yardımcısı olan Sobacı, 2019 yılında da Basın İlan Kurumu Yönetim kurulu başkanı olarak atandı. 14 Temmuz 2021 tarihinde, İbrahim Eren'in yerine TRT Genel müdürü olarak atandı.

Ayşe Süberker hangi kanalda?

Habertürk'te 1,5 yıl boyunca haber kuşakları sundum, özel röportajlar yaptım. 2009 yılında ise kuruluş aşamasındayken TRT Türk'e transfer oldum. 7yılı aşkın bir süredir hafta içi her gün saat 18:00'de yayınlanan bir dış politika programını hazırlayıp sunuyorum.

TRT World, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) tarafından kurulan ve TRT int'in yerine geçen uluslararası bir televizyon kanalıdır. Yayın dili İngilizce olan kanal, 27 Ekim 2015 tarihinde uydu üzerinden yayın hayatına başlamıştır. TRT World, Türkiye'nin tanıtımını yapmak için önemli bir araç olarak düşünülmüş ve bugün dünya genelinde 190 ülkeye ulaşmaktadır.

TRT World'ün Genel Yayın Yönetmeni Erman Yüksel, Selim Atalay'dan görevi devralarak bu göreve gelmiştir. Erman Yüksel, 1985 yılında Trabzon'da doğmuş olup Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunudur.

TRT World'ün yayın dil sayısı ise 34'tür. Kanal, tek bir platformdan 34 farklı dilde yayın yapmaktadır.

TRT Dış Yayınlar Dairesi tarafından yürütülen TRT VOT World ise 41 dil, lehçe ve alfabede web yayını yapmaktadır. Bu web yayınları, Türkiye, bölge ve dünyadaki gelişmeleri aktarırken, Türkiye'nin değerlerini de dünyaya tanıtmayı amaçlamaktadır.

CGTN TV ise Çin Halk Cumhuriyeti'nin dış tanıtımını yapmak amacıyla kurulmuş bir haber kanalıdır. Çin Merkez Televizyonu (CCTV) tarafından yönetilen CGTN, 24 saat boyunca İngilizce haber yayını yapmaktadır.

CCTV 4 ise Çin kamu televizyon kanalıdır ve Çin Merkez Televizyon ağına aittir. Çince adı "中国中央电视台中文国际频道" olan CCTV 4, uluslararası izleyicilere Çin kültürünü ve haberlerini aktarmayı hedefler.

Ayşe Süberker, TRT Türk kanalında hafta içi her gün saat 18:00'de yayınlanan dış politika programını hazırlayıp sunmaktadır. Habertürk'te de 1,5 yıl süreyle haber kuşakları sunduğunu ve özel röportajlar yaptığını belirtmektedir.

Kagit pecete nedir?

Palmira antik kenti nerede?

1. Konular

1. 1.284.247
  2. Mesajlar

1. 1.670.693
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt