Editör
Efsanevi Üye
Tramer bilgisi ne demek?
Birçok kullanıcı "Tramer nedir" diye merak ediyor. Tramer, Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi kurumunun kısaltması ve araçların tüm sigorta bilgilerini yer aldığı bir veri deposunu ifade ediyor. Bu sistem üzerinden satın almak istenilen araç hakkında sorgulama yapılarak tüm sigorta işlemlerine ulaşılabiliyor.
Tramer bedelsiz hasar ne demek?
Tramer bedelsiz hasar ne demek?
Bedelsiz ağır hasar kaydı, kaza yapan taraflardan birinin kusurlu olması durumunda alınan kayıttır. Eğer kusurlu bulunan taraf, karşı tarafın masraflarını ödeyecekse bu durumda bedelsiz ağır hasar kaydı oluşturulur.
Tramer kaydı kime işlenir?
Tramer kaydı kime işlenir?
Hangi araca ne işlem yapılmışsa, hasar kaydı o aracın şase numarasına işlenir. Örneğin; "Kaza yaptım, suçlu bendim, bana 5 bin lira, karşı tarafa 10 bin lira hasar çıktı. Benim arabaya 15 bin lira hasar kaydı (tramer) işlenmiş." Bu imkansız.
Hasar sorguda bedelsiz ne demek?
"'BEDELSİZ HASAR' DİYE BİRŞEY YOK" Bedelsiz kaydı önemsemeyip aracı alan kişinin, yüksek hasar bedelleriyle karşılaşabildiğini anlatan Ahmet Nedim Erdem, araç sahibinin istediği takdirde detaylı rapora ulaşabileceği bilgisini verdi.
Tutarsız hasar kaydı ne demek?
Tutarsız hasar kaydı ne demek?
Sigorta şirketleri bir araç için sizlere ödeme veya onarım gibi bir harcama yaptığında aynı zamanda bu tutar hasar kaydı olarak araca işlenmektedir. Eğer aracın yalnızca tutanakta adı geçiyorsa, masrafları elden karşılanarak onarıldı ise tutarsız belirtilmeden hasar kaydı işlenir.
Hasar kaydi kime Islenir?
Hasar kaydi kime Islenir?
Kaza Sonucu Oluşan Hasar Kayıtları Sigorta şirketi ekspertiz atayarak aracın onarım maliyetini belirler. Onarım sonrası karşılanan onarım maliyeti sigorta şirketleri tarafından sisteme hasar kaydı olarak işlenir.
Tramer kaydı araç değerini ne kadar düşürür?
Hasar miktarı 4.001,00TL – 12.000,00TL arası ise araç değer kaybı 8.550,00TL olacaktır. Hasar miktarı 2.001,00TL – 4.000,00TL arası ise araç değer kaybı 4.275,00 TL olacaktır. Hasar miktarı 0,00TL – 2.000,00TL arası ise araç değer kaybı 0 – 2.000 TL (Hasar Miktarı Kadar) olacaktır.