Editör
Efsanevi Üye
Trafo Merkezleri nedir ne işe yarar?
Trafo merkezleri bir veya daha fazla yüksek gerilim enerji nakil hatlarından elektrik enerjisini alarak, orta gerilim ve alçak gerilim ile abonelerin fiderlerine dağıtan cihazların tesis edildiği yerlere denir.
Elektrikli çit sistemi ne işe yarar?
meralarda hayvanları rahat bir şekilde otlatmak için kurulan bir çit sistemidir. aküye bagli yada güneş paneline bağlı bir sistemle meranin etrafina çekilmiş kabolara düşük elektrik verilir hayvanlara çarpa esnasinda zarar vermez onlari korkutur acıyı hisseden hayvan bir daha o kabolaya yaklaşmaz.
Elektrikli Tel çit yasal mı?
Elektrikli Tel çit yasal mı?
Ülkemizde de elektrikli çit sistemlerinin yapılışları ile ilgili kriterler TS EN 60335-2-76 standartı altında toplanmıştır. Buna uygun olarak yapılan cihazlar ve sistemler sağlık açısından tehdit oluşturmaz.
Trafo köşkünde neler bulunur?
Trafo köşkünde neler bulunur?
YG/OG mobil trafo projelerinde Sekonder treyler üzerinde bağımsız girişleri olan iki odalı saç köşk tasarlanır. Saç köşkün bir odasında OG hücreleri , diğer odasında ise kontrol, ölçüm ve koruma panosu, Redresör, AG AC ve DC dağıtım panosu ile işletme personeli için masa ve sandalye bulunmaktadır.
Trafo binası ne demek?
Elektrik dağıtım birimlerinden gelen yüksek voltajlı elektriklerin son tüketim yerlerine istenilen seviyede verilmesini ve enerji verimliliğinin sağlanabilmesi için trafo binası yapılır. trafo binaları içerisinde gerekli güvenlik sistemleri, elektrik panolarından oluşmaktadır.
Teiaş trafo merkezi nedir?
TEİAŞ Trafo Merkezi: TEİAŞ tarafından işletilen 154-380 kV gerilim seviyesinin 36 kV gerilim seviyesine indiren merkezler. Dağıtım Merkezi: Dağıtım Şirketi tarafından işletilen 36 kV gerilim seviyesinde dağıtım trafolarının beslendiği merkez.
Beton Köşk içinde ne var?
Beton Köşk içinde ne var?
– Çatı hariç, tank/temel bölümü ile yan duvarlar monoblok olarak imal edilmektedir. – Çatı ayrılabilir yapıdadır. Gerektiğinde ana bileşenler çatıdan girip çıkarılabilir. – Kapılar ve havalandırma panelleri, 2 mm. galvanizli sac üzerine elektrostatik toz boyalıdır.
Dağıtım trafosu ne demek?
Dağıtım trafosu ne demek?
Dağıtım trafoları şehir şebekelerinde OG/AG dönüşümünü yapan motorlardır. Dağıtım trafoları; genleşme depolu, hermetik tip ve kuru tip olmak üzere 3 farklı teknoloji ile üretilirler. Gerilim seviyesi 2kV ile 40,5Kv arasındadır.