Modoratör
Efsanevi Üye
Toyota Üretim Sistemi Nedir?
Toyota Üretim Sistemi, Toyota tarafından geliştirilen, yönetim felsefesini ve uygulamalarını içeren bir bütünü oluşturan sosyo-teknik sistemdir. Toyota üretim sistemi, tedarikçiler ve müşterilerle etkileşim dahil olmak üzere otomobil üreticisi için üretim ve lojistiği organize eden bir yönetim sistemidir.
Toyota yaklaşımı nedir?
Toyota yaklaşımı nedir?
Toyota Tarzı, Toyota Motor Şirketinin yönetim yaklaşımı ve üretim sisteminin altında yatan ilkeler ve davranışlar bütünüdür. Toyota felsefe, değerler ve üretim ideallerini ilk defa 2001'de "Toyota Way 2001" şeklinde adlandırarak özetledi.
Yalın üretim nasıl ortaya çıktı?
Bugün yalın üretim diye adlandırılan üretim ve yönetim sisteminin temel ilkeleri, ilk kez 1950'lerde Toyota ailesinin bireylerinden mühendis Eiji Toyoda ve beraber çalıştığı deha, mühendis Taiichi Ohno'nun öncülüğünde, Japon Toyota firmasında yalın üretimin tarihçesinin başlangıcı diyebileceğimiz temelleri atılmıştır.
Toyota üretim sisteminin felsefesi nedir?
Toyota üretim sisteminin felsefesi nedir?
Temel hedef, kaynakların tümünün üretim hattına doğru yönlendirilmesi ile yüksek kaliteli ürünlerin müşteriye ulaşmasını sağlamaktır. Tam zamanında üretim felsefesi, TPS´in temel bileşenlerinden birisidir. Üretim, sadece müşteri tarafından talep edilmesi durumunda yapılmaktadır.
Toyota nasıl bir firma?
Toyota Motor Corporation, değişen alanlarda üretim yapan ve büyük bir model yelpazesine sahip olan, 2016 verilerine göre dünyanın en büyük otomotiv şirketidir.
Toyota Kaizen ne demek?
Toyota Kaizen ne demek?
Kaizen; Toyota'nın daha iyiye ulaşmak için sürekli değişim isteğini anlatır. Kaizen'in birebir Türkçe karşılığı olan İyiye Doğru Değişim mantığını gözeterek, büyük sıçramalı yatırım bazlı atılımlardan ziyade; küçük mütevazı adımlarla gereğince; ama sürekli gelişmeyi-değişmeyi savunur.
Yalın üretim sistemi hangi ülkede ortaya çıkmıştır?
Bugün bizim yalın üretim diye adlandırdığımız üretim ve yönetim sisteminin temel ilkeleri, ilk kez 1950'lerde Toyoda ailesinin bireylerinden mühendis Eiji Toyoda ve beraber çalıştığı deha, mühendis Taiichi Ohno'nun öncülünde, Japon Toyota firmasında atılmıştır.
Toyota Corolla nerede üretiliyor?
Toyota Corolla nerede üretiliyor?
2017 Aralık itibarıyla Toyota 28 ülkede 51 tesiste faaliyet gösteriyor.Bu ülkelerden biri de Türkiye.Sakarya'da ilk kez Corolla ile araç üretimine başlayan Toyota Türkiye günümüzde C-HR ve Corolla Sedan imal ediyor. Daha önce de Auris (HB) ve Verso (MPV) modellerini imal etmişti.