Son Konular

Tohumla cogaltma nedir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Tohumla çoğaltma nedir?

Tohum: Eşeyli çoğaltmada üretim materyalidir. İki ayrı bireyde veya aynı bireyin farklı organlarında oluşan (çiçek) erkek ve dişi gametlerin döllenmesiyle (zigot oluşur) meydana gelmektedir. Tohumla çoğaltma kolay bir çoğaltma yöntemidir. Kalıtsal yapıları homozigot olan çeşitler tohumla çoğaltılabilir.
Sebzeler nasıl çoğalır?
Sebzeler dört şekilde çoğalmaktadır: tohum ile, çelik ile, daldırma ile ve aşı ile.
- Tohum ile çoğaltma: Sebzecilikte üretme, en fazla tohum ile yapılmaktadır.
- Çelik ile çoğaltma: Sebzecilikte çelik ile çoğaltmaya bir örnek vermek istersek, bildiğimiz adi patatesi gösterebiliriz.

Tohum ile üretim nedir?

Bu üretim şeklinde esas, dişi ve erkek eşey hüçrelerinin birleşmesi sonucu tohum oluşması ve bununla yeni bir bireyin ortaya çıkmasıdır. Yani bu üretim tekniğinde üretim aracı "tohum"dur. Tohum ile üretim, iç mekan süs bitkileri yetiştiriciliğinde çok kullanılan bir yöntemdir.
Bir sebzenin nasıl yetiştiğini öğrenelim?
İşte sebze yetiştirmenin altın kuralları şunlardır;
- Bol Güneş Sebzelerin çoğu güneş almak ister.
- Az Sebzeyle İşe Başlayın. Bol ve geniş bir yeriniz olmadığı için balkon bahçeciliği yaptığınızı unutmayıp, birkaç sebzede karar kılıp onları ekin.
- 3. İyi Toprak.
- Fide.
- Gübreleme.
- Bakteri.
- 7. Sulama.

Vegetatif üretim ne demek?

Bitkilerin değişik yaşlarda gövde ve dal parçaları, büyüme uçlarındaki meristem dokuları, kökleri, yaprakları ya da özelleşmiş veya değişikliğe uğramış gövde ve kök parçaları kullanılarak yapılan çoğaltmadır.
Generatif tohum nedir?
Döllenmeden sonra tohum taslağı tohuma dönüşür. Böylece dinlenme halindeyken tohum taslağı (testa) ve endospermden oluşan üreme ve yayılma organı tohum oluşur. Generatif (Eşeyli) üretim, cinsel yönden farklı iki ayrı hücrenin kaynaşması sonucu döllenmiş tohumdan yeni bir bireyin oluşması ve gelişmesidir.

Mavi isik UV mi?

JAR dosyasi ne ile acilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye

Geri
Üst Alt