Modoratör
Efsanevi Üye
TMSF devlet kurumu mu?
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF/Fon), kamu tüzel kişiliğini haiz, idarî ve mali özerkliğe sahip bir kuruluştur. TMSF alacaklarının takip ve tahsil işlemlerinin yürütülmesi ve sonuçlandırılması, TMSF varlık ve kaynaklarının yönetilmesi, OHAL kapsamında üstlenilen görevlerin yürütülmesi.
Bankalarda unutulan paralar nasıl bulunur?
Bankalarda unutulan paralar nasıl bulunur?
Bunun için vatandaşlar T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile E-Devlet üzerinden giriş yaparak, arama kısmına, "Bu Yıl TMSF' ye Devredilecek Hesaplara İlişkin Sorgulama" yazarak sorgulama yapabilirler. Herhangi bir hesabınızda paranız varsa buradan kolaylıkla görebilirsiniz.
Kayyım atanan şirkete icra takibi yapılır mi?
Kayyım atanan şirkete icra takibi yapılır mi?
Sonuç olarak 667 sayılı KHK kapsamında sayılan kurum ve kuruluşlar dışında, kayyım atanan şirketler yönünden, kayyım atandıktan sonra da aynı ehliyet durumu içinde bulunmaya devam edeceğinden, alacaklı olanlar alacaklarını, ilgili icra prosedürü çerçevesinde tüzel kişiden talep veya dava hakkına sahip olacaktır.
Kayyum atanan şirkete icra takibi yapılır mi?
TMSF'nin kayyum olarak atandığı şirketler aleyhine takip yasağı bulunmamaktadır.
TMSF kimin denetiminde?
TMSF kimin denetiminde?
TMSF'nin dış denetimi, yıllık gider hesapları ile harcamalarının Sayıştay tarafından incelenmesi suretiyle gerçekleştirilmekte olup ayrıca yıllık hesapları bağımsız bir denetim şirketi tarafından denetlenmekte ve bağımsız denetim raporu faaliyet raporu içinde derc edilmek suretiyle yayımlanmaktadır.
Egebank hangi bankaya devredildi?
Egebank hangi bankaya devredildi?
Egebank, Yurtbank, Yaşarbank, Bank Kapital ve Ulusalbank'ın Sümerbank'a devredilmesi sonrasında Fon Yönetim Kurulunun 28.05.2001 tarihli kararı ile Sümerbank hisseleri 09.08.2001 tarihinde imzalanan HDS kapsamında OYAK grubuna devredilmiştir.
Bankada kalan para kaç yılda silinir?
Halbank'tan yapılan açıklamada ise şöyle denildi: 5411 sayılı Bankacılık Kanunu'nun 62. maddesine göre, Bankalar nezdindeki mevduat, katılım fonu, emanet ve alacaklardan hak sahibinin en son talebi, işlemi, herhangi bir yazılı talimatı tarihinden itibaren 10 yıl içinde aranmayanlar zaman aşımına tabidir.