Editör
Efsanevi Üye
TM 3 puan ne demek?
Tm 3; Tam adı Türkçe Matematik 3 olan üniversite sınavından sonra sözel ağırlı bölümlere girebilmek için hesaplanan puan türünün adıdır. Türkçe Matematik puan türünün bir alt puan türüdür. Tm 3 puanıyla bir bölüm tercih edecek adaylar YGS, LYS-1 ve LYS-3 sınavına gireceklerdir.
TM 2 puan türü nedir?
TM-2 (Türkçe Matematik 2) tam adı Türkçe Matematik 2 olan üniversite sınavından sonra hukuk, diplomasi ve yönetimle ilgili bölümlere özel TM puan türüdür.
Üniversite sınavında TM ne demek?
Üniversite sınavında TM ne demek?
TM bir puan türü olup açılımı Türkçe – Matematik anlamına gelir. Aynı zamanda eşit ağırlık olarak da bilinir. Herhangi bir eşit ağırlık bölümüne girmek isteyen öğrencilerin AYT sınavında matematik, edebiyat, tarih-1, coğrafya-1 testlerini çözmeleri gerekir.
TM2 hangi bölümler?
TM2 hangi bölümler?
Kullanım Koşullarını ve Gizlilik Politikasını okudum, kabul ediyorum….TM-2 PUANIYLA ÖĞRENCİ ALAN BÖLÜMLER.
Yükseköğretim Programları / Bölümler | Öğretim Süresi | Puan Türü
İktisadi ve İdari Bilimler Programları | 4 | TM-2
Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı | 4 | TM-2
Moda Tasarımı (Fakülte) | 4 | TM-2
Moda ve Tekstil Tasarımı | 4 | TM-2
Hukuk Fakültesi TM mi?
Hukuk ya da işletme yine eşit ağırlık (TM) puanından ama farklı türlerinden öğrenci alıyordu. Bu yeni sistemde ise aynı puandan öğrenci alacak." Hukuk bölümü TM alanından öğrenci almaya devam edecek.
Hukuk ne zaman eşit ağırlık oldu?
ösym'nin yayınladığı 2015 ygs lys klavuzunda görülen durum. yıllardan beri tm2 den alan hukuk bölümünün son değişikliğiyle ile tm3e geçmiş.
Üniversite sınavında EA ne demek?
Üniversite sınavında EA ne demek?
EŞİT AĞIRLIK PUANI (EA) Yeni Sınav sistemiyle (YKS) eşit ağırlıklı alanda puan türleri değişti. Daha önceki sistemde eşit ağırlık alanında 3 ayrı (TM1, TM2, TM3) puan türü vardı. Yeni sınav sisteminde ise eşit ağırlıklı alanda sadece bir puan bir türü (EA) söz konusudur.