Son Konular

Tiramisu Tarifi (Az Malzemeli En Pratik)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
T

theking

Tiramisu Tarifi (Az Malzemeli En Pratik) İçin Malzemeler
2 paket kedidili bisküvi (Savoiardi)
Bisküvileri ıslatmak için;
1 litre süt
7-8 yemek kaşığı nescafe
Kreması için;
2 su bardağı süt
1 paket dr. oetker tiramisu yap (Krema tozu)
1 kutu labne (200 gr)
Üzeri için;
1 paket kakao

Tiramisu Tarifi (Az Malzemeli En Pratik) Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle dr oetker tiramisu yap tozumuzu, bir kutu labneyi ve 2 su bardağı sütü bir kapta mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım, kenarda dursun.
Derin bir kaseye, kap da olabilir, 1 litre sütümüzden göz kararı koyalım, 4 yemek kaşığı nescafeyi de koyarak karıştıralım.
Kedidili bisküvilerimizi tek tek bu karışımın içine batırarak ıslatalım ve borcama dikey şekilde yanyana, alt alta dizelim.
Bu arada ben sık sık dizdiğim için kalan dar boşluk kısma da bebe bisküvilerini dizdim. İlk sıra bittikten sonra hazırladığımız kremadan bisküvilerin üzerine dökelim ve spatula yardımıyla düz olacak şekilde sürelim.
Islatma sütünüz bitince yeniden süt ve nescafe ekleyerek devam edebilirsiniz. 2. Kat için yine aynı şekilde bisküvileri ıslatarak dizelim ve kremamızın tamamını güzelce dökelim.
Son olarak bir elek, süzgeç yardımıyla kakaomuzu üzerine beyaz yer kalmayacak şekilde serpelim.
Buzdolabında en az 4-5 saat bekletelim. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.
İşte bu kadar pratik bir tarif misafirlerim tarafından çok beğeniliyor.
Ben bir gün önceden yapıyorum, aynı gün de yapabilirsiniz yalnızca kakaosunu servis edeceğiniz gün dökerseniz nemlenmez ve görüntüsü daha hoş durur.
Benim kullandığım uzun, dikdörtgen borcama 2 paket kedidili biküvi tam geldi. Eğer daha küçük veya yuvarlak borcam kullanacaksanız 1 paket de yetiyor. Garanti olsun diye 2 paket almanızda da fayda var
Tiramisu Tarifi (Az Malzemeli En Pratik) Fotoğraflı Yapılışı

T

Kıbrıs Köftesi

T

Kurabiye Tadında Poğaça

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.699
  3. Kullanıcılar

1. 33.204
  4. Son üye