Modoratör
Efsanevi Üye
Tıpta uzmanlaşma düzeyini ne belirler?
Tıpta uzman- lık eğitimi kontenjanlarının belirlenmesi çalışmaları da Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Tıpta Uzmanlık Kurulu ta- rafından yürütülmektedir.
Uzmanlaşma ve iş bölümü üzerine çalışmalar yaparak yönetim bilimine katkıda bulunan kişi kimdir?
Uzmanlaşma ve iş bölümü üzerine çalışmalar yaparak yönetim bilimine katkıda bulunan kişi kimdir?
Çalışmanın spesifik bu yaklaşımı ise işbölümü ile elde edilecek verimlilik ve uzmanlaşma anlayışına karşı farkı bir bakış açısı kazandıracaktır. Bilimsel anlamda kamu yönetimi ve yönetim biliminin kökenine bakıldığında akla gelen ilk isimlerden birisi Frederick Winslow Taylor'dur.
Aşırı uzmanlaşma ne demek?
Aşırı uzmanlaşma ile anlatılmak istenen araştırmacıların çok dar, hatta mikro denilebilecek uzmanlık alanları içerisine sıkışıp, bunun dışına çıkamaması ve genel bilimin gelişmesinden kopması olarak tanımlanabilir.
Tıpta Uzmanlık Kurulu üyeleri kimlerden oluşur?
Tıpta Uzmanlık Kurulu üyeleri kimlerden oluşur?
Tıpta Uzmanlık Kurulu Üyeleri
- Prof. Dr. Sabahattin AYDIN (Başkan)
- Prof. Dr. Mehmet Emin YILMAZ (Başkan Vekili)
- Av. Hüseyin DÜNDAR.
- Prof. Dr. Ahmet TEKİN.
- Prof. Dr. Erkan İBİŞ
- Prof. Dr. Gülsüm AK.
- Prof. Dr. Mahmut DURMUŞ
- Prof. Dr. Mehmet Murat AKKAYA.
Örgütlenmenin temel ilkeleri nelerdir?
Örgütleme İlkeleri
- Amaç birliği.
- Yönetim birliği.
- Komuta birliği.
- Komuta zinciri.
- Kontrol alanı
- İş bölümü ve Uzmanlaşma.
- Hiyerarşi.
- Yetki ve Sorumluluk Dengesi.
İş bölümü ve uzlaşma dan ilk bahseden iktisatçı kimdir?
İş bölümü ve uzlaşma dan ilk bahseden iktisatçı kimdir?
Toplumsal iş bölümünden ilk olarak bahseden Adam Smith olmasa da, iktisat teorisinde en çok öne çıkaran Adam Smith olmuştur.
Uzmanlaşmanın yararları nelerdir?
Tabi ki bir konuda uzmanlaşmanın başka avantajları da var:
- Odağınız dağılmadan ilgili konunun negatif ve pozitif yanlarını irdeleyebilir, daha hızlı bilgi dağarcığı edinebilirsiniz.
- Uzmanlık alanınızdaki konuları daha derinlemesine inceleyebilir, böylelikle müşterilerinize değerli ve farklı veriler sunabilirsiniz.
Tıpta Uzmanlık Kurulu kaç üyeden oluşur?
Tıpta Uzmanlık Kurulu kaç üyeden oluşur?
4. Maddede ise, "Tababet Uzmanlık Kurulu 11 üyeden oluşur. Bu maksatla Bakanlık 6, kuruluş tarihleri sırasına göre 2 Tıp Fakültesi birer, Gülhane Askerî Tıp Akademisi 1, Sosyal Sigortalar Kurumu Genel Müdürlüğü ve Türk Tababet Birliği Merkez Konseyi de 1 üye seçerler." Hükmü getirilmiştir.
Örgütsel tasarım ilkeleri nelerdir?
Örgütlerin belirli bir disiplin içinde en alttan en üste kadar organizasyon yapısının kurulması ve bu organizasyonun kusursuz bir şekilde işlemesi bir yapılanma sonucu olur. Bu yapılanma örgütlerin tasarımı sonucu ortaya çıkar. Her örgüt kendi amaçları doğrultusunda karekteristik tasarımlarını yapar.