Modoratör
Efsanevi Üye
Ticari yapılar nelerdir?
Mağazalar, dükkânlar, marketler, süpermarketler, toptancı siteleri, sebze, meyve ve balık halleri, et borsaları, kapalı çarşılar, pasajlar, tamirhaneler, yedek parça ve malzeme satış yerleri ile benzeri yerler ticaret amaçlı binalardır.
Binaların kullanım sınıfları nelerdir?
Binaların kullanım sınıfları nelerdir? Binalar, kullanım özelliklerine göre sınıflara ayrılıyor. Konutlar; Konaklama amaçlı binalar; Kurumsal binalar; Büro binaları; Ticaret amaçlı binalar; Endüstriyel yapılar; Toplanma amaçlı binalar; Depolama amaçlı tesisler; Yüksek tehlikeli yerler; Karışık kullanım amaçlı binalar.
Kullanım sınıflarına göre kurumsal binalar nelerdir?
Kurumsal binalar Anaokulları, kreşler, çocuk kulüpleri, özel eğitim kurumları, ilköğretim okulları, ortaöğretim kurumları, dershaneler, kütüphaneler, yetiştirme yurtları, yatılı bölge okulları, yüksek öğretim kurumları ve benzeri yerler bu sınıfa girer.
Büro binaları nelerdir?
Büro binaları nelerdir?
MADDE 12- (1) Büro binaları; ticaret amaçlı binaların kapsamına giren işler hariç olmak üzere, iş amacı ile her türlü büro hizmetlerinin yürütüldüğü, hesap ve kayıt işlemlerinin ve benzeri çalışmaların yapıldığı binalardır.
Türk mimarisinde ticaret yapıları nelerdir?
Türk mimarisinde ticaret yapıları nelerdir?
Han, çarşı, kapalı çarşı, bedesten, arasta ve dükkânlar farklı fonksiyonlarda ticaret yapıları olarak karşımıza çıkmaktadır. "Han" yapıları, ticaretin merkezini oluşturan arasta, bedesten ve çarşı yapıları gibi kent merkezlerinde yer almıştır.
Endüstriyel bina ne demek?
Endüstriyel yapılar; her çeşit ürünün yapıldığı fabrika ve işleme, montaj, karıştırma, temizleme, yıkama, paketleme, depolama, dağıtım ve onarım gibi işlemlere mahsus bina ve yapılardır.
Yapı önem katsayısı neyi ifade eder?
Depreme dayanıklı bina tasarlandığında, binaya etkiyen deprem yüklerinin belirlenmesinde, binanın türüne veya kullanım amacına göre değişiklik gösteren katsayıya Bina Önem Katsayısı denilmektedir. Buradaki hedef amaç, deprem sonrasında kullanılması zorunlu olan (hastane, okul vb.)
Bina Önem Katsayıları nedir?
Depreme dayanıklı bina tasarımı yapıldığında, binaya etki edecek deprem yüklerinin belirlenmesinde kullanılan, binanın kullanım amacı veya türüne göre farklılık gösteren katsayıya Bina Önem Katsayısı (I) denilmektedir.
Yapı yüksekliği nedir?
Yapı yüksekliği nedir?
Yapı Yüksekliği: Bodrum kat, asma katlar ve çatı arası piyesler dahil yapının inşa edilen tüm katlarının toplam yüksekliğidir. Yüksek Bina: Bina yüksekliği 21.50 m'den fazla veya yapı yüksekliği 30.50 m'den fazla olan binalar yüksek yapı olarak kabul edilir.
Mimari yapı türleri nelerdir?
Mimari yapı türleri nelerdir?
Bu yazımızda 10 ana mimari üslubu ve karakteristik özelliklerini sizler için özetliyoruz.
- Viktoryen. Viktoryen dönem (19.yy'ın ortalarından sonlarına kadar) pek çok mimari üslubun geri dönüşünün bir oluşumu.
- İslam Mimarisi. Orta Doğu'da 7.
- Romanesk.
- Barok.
- Tudor.
- Bauhaus.
- Neoklasik.
- Rönesans.
3 sınıf inşaat ne demek?
Üçüncü Sınıf : Bu sınıfa giren yapılarda tespit edilen asgari ücretin ikinci sınıfta belirtilenlerin yanında radyatörlü kalorifer, kat kaloriferi, basit ve kısmi kış kliması, basit havalandırma (egzoz), kısmi buhar tesisatı, sanayi tipi mutfak ve çamaşırhane tesisatı gibi çeşitlerinden bir kaçını veya hepsini kapsadığı …
Bedesten ve han nedir?
Bedesten, Farsça kökenli bir kelime olup, değerli malların satılması için inşa edilmiş, kubbelerle örtülü ve genellikle dikdörtgen planlı büyük yapılara verilen addır.