Modoratör
Efsanevi Üye
Tıbbi ürün pazarlamacılığı nedir?
Tıbbi tanıtım ve pazarlama bölümü, sağlık sektörüne ürün pazarlamasında faaliyet gösteren ilaç sanayi, medikal vb. işletmelerin ihtiyaç duyduğu temel mesleki bilgi ve altyapıya sahip kaliteli personel yetiştirmeyi amaçlamaktadır.
Tıbbi mümessil olmak için ne gerekir?
Tıbbi mümessil olabilmek için üniversitelerin 2 yıllık ön lisans eğitimi veren Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama bölümünü bitirmek gerekir. Lise mezunu olan kişiler, üniversite sınavına girip yeterli puanı alarak bu bölümü kazanabilir.
Tıbbi tanıtım temsilcisi ne iş yapar?
Tıbbi tanıtım temsilcisi; bağlı bulunduğu firmaya ait ilaç veya tıbbi ekipmanın tanıtım ve satış faaliyetlerini yürütür. Medikal ürün ve ilaç firmaları ile sağlık personeli arasındaki iletişimin anahtar noktasıdır.
Tıbbi Tanıtım ve pazarlama kaç yıllık?
Tıbbi Tanıtım ve pazarlama kaç yıllık?
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama (2 Yıllık) sıralama.2022 TYT AYT (YKS) Taban Puanları, Kontenjanları ve Başarı Sıralamaları aşağıdaki gibidir.
Tıbbi Tanıtım ve pazarlama ne kadar maaş alır?
Tıbbi Tanıtım ve pazarlama ne kadar maaş alır?
Herhangi bir devlet kurumunda çalışan Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunları 3500-4000 arasında maaş alabilir. Özel ilaç firmalarında çalışanlar ise genellikle asgari ücretin 2-3 katı kadar maaşlarla çalışırlar. Bu maaş çalışılan firmaya göre düşebileceği gibi yükselebilir de.
İlaç firmaları ne kadar maaş veriyor?
2022 İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) Maaşları İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) maaşı ortalama aylık 7939 _TL'dir. En düşük İlaç Tanıtım-Satış Mümessili (Reprezantı) maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 11625 _TL'dir.
Lise mezunu ilaç mümessili olabilir mi?
-Eğitimli tıbbi mümessiller geliyor 1 Ocak 2019'dan itibaren de bu mesleği yapmak isteyenler için lise mezunu olmaları şartı aranacak. Bu kişilerin ayrıca sınava girerek, yeterlilik belgesi almaları gerekecek. Söz konusu tarihten sonra yeterlilik belgesi olmayanlar, bu alanda çalışamayacak.
Tıbbi Mümessillik Belgesi nasıl alınır?
Alacağınız tıbbi mümessillik kursunun mutlaka Milli Eğitim Bakanlığının eğitim vermesi için onay verdiği kamu kurumları ya da özel kurumlar tarafından düzenlenmesi gerekmektedir. Kurumun güvenilirliği ve eğitimcinin yetkinliği hakkında emin olduktan sonra başvuru süreci gerçekleştirilmelidir.
Tıbbi tanıtım temsilcisi ne kadar maaş alır?
Tıbbi tanıtım temsilcisi ne kadar maaş alır?
Tıbbi tanıtım temsilcilerini alabilecekleri en düşük maaş 4.500 TL, en yüksek 9.000 TL, ortalama maaş alımları ise 6.000 TL civarındadır. Görev yeni başlayan tıbbi tanıtım temsilcilerinin alabileceği maaş 4.500 TL + performans olarak ifade edilebilir.
Tıbbi satış Temsilcisi ne demek?
Tıbbi satış Temsilcisi ne demek?
Tıbbi satış mümessili; medikal firmalar tarafından üretilen medikal ürün, tıbbi cihaz ve ilaç gibi malzemeleri sağlık ocağı ve hastane gibi kurumlara götürüp pazarlamasını ve tanıtımını yapmakla görevli olan kişiye verilen isimdir.
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama kaç puan?
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama 2020 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralaması ise Şöyle:
Üniversite | Bölüm Adı | Taban Puanı 2020 2019
HARRAN ÜNİVERSİTESİ (Devlet)(ŞANLIURFA) | Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama | 220,55310 223,71297
ZONGULDAK BÜLENT ECEVİT ÜNİVERSİTESİ (Devlet) | Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama | 217,36527 217,71435
Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama ne kadar maaş alır?
2 yıllık tıbbi Tanıtım ve Pazarlama mezunu ne iş yapar?
Program mezunları mesleki yaşamlarında öncelikle ulusal ve uluslararası ilaç ve her tür tıbbi ürün üretip pazarlayan medikal firmalarında, ecza depolarında tıbbi satış temsilci vb. unvanlarla istihdam edilebilmektedir.