Son Konular

Tezi kim kabul eder?

Editör

Efsanevi Üye
Puan 38
Çözümler 0

Tezi kim kabul eder?

8. Tez sınavının tamamlanmasından sonra jüri, dinleyicilere kapalı olarak, tez hakkında salt çoğunlukla kabul, ret veya düzeltme kararını gerekçeli olarak verir. Bu karar, tez sınavını izleyen üç gün içinde enstitüye tutanakla bildirilir.

Eş Danışmanlık Nedir?

Eş Danışmanlık Nedir?
Tez çalışmasının niteliğinin gerektirdiği durumlarda atanan ikinci danışman.

Tez danışmanı ne demek?

Tez danışmanı, lisansüstü öğrencilerin tez konusu belirlemesinde ve tez yazım sürecinde rehberlik görevini üstlenen öğretim üyesidir.

Öğretim görevlisi eş danışman olabilir mi?

Öğretim görevlisi eş danışman olabilir mi?
(2) Danışmanlık yapacak öğretim üyesi en geç birinci yarıyılın sonuna kadar belirlenir. (3) Kayıt olan öğrencilerin danışman atama işlemlerinin nasıl yapılacağı Senato tarafından belirlenir. (4) Tez çalışmasının niteliğinin gerektirdiği durumlarda ikinci bir danışman, eş danışman olarak atanabilir.

2 danışman nedir?

Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla danışmanı gerektirdiği durumlarda danışmanın önerisiyle ilgili enstitü yönetim kurulu tarafından ikinci danışman Üniversite içinden veya Üniversite dışından atanabilir. İkinci tez danışmanının, en az doktora derecesine sahip olması gerekir.

Tez danışmanı başka üniversiteden olabilir mi?

Tez danışmanı başka üniversiteden olabilir mi?
YÖK'ün, Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, ikinci tez danışmanı gereken durumlarda ikinci danışman üniversite kadrosu dışından olabilecek. Ancak en az doktora derecesinin bulunması gerekiyor.

Doktor öğretim üyesi tez danışmanı olabilir mi?

Yükseköğretim kurumlarında, doçent unvanı alan ve öğretim üyesi harici kadrolarda görev yapan öğretim elemanlarının tez danışmanlığı görevini yürütmesinde sakınca bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Tez yazımında tez danışmanının önemi nedir?

Tez yazımında tez danışmanının önemi nedir?
Danışman, tezin içerik, tartışma ve sonuçlarının kaliteli olması konusundan sorumludur. Danışman, öğrenciye yeterli zaman ayırmalı, sorularına/taleplerine yapıcı cevap vermeli, yol gösterici olmalı, akademik ve bireysel gelişimine katkı sağlamalıdır.

Tez sınavı sonrasında jürinin karar verirken salt çoğunlukla kabul, ret veya düzeltme kararı aldığı ve bu kararın gerekçeli olarak enstitüye tutanakla bildirildiği belirtilmiştir. Eş danışmanlık, tez çalışmasının niteliğinin gerektirdiği durumlarda atanan ikinci danışmanın rolünü ifade etmektedir. Tez danışmanı ise lisansüstü öğrencilere tez konusu belirleme ve tez yazım sürecinde rehberlik görevini üstlenen öğretim üyesidir.

Öğretim görevlisi de eş danışman olarak atanabilir ve tez çalışmasının gerektirdiği durumlarda ikinci bir danışman, eş danışman olarak belirlenebilir. İkinci danışmanın en az doktora derecesine sahip olması gerekmektedir. Bir tez çalışması birden fazla danışmanı gerektiriyorsa enstitü yönetim kurulu tarafından ikinci danışman Üniversite içinden ya da dışından atanabilir.

Tez danışmanının başka bir üniversiteden olabilmesi mümkündür. YÖK'ün Lisansüstü Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle ikinci tez danışmanının üniversite dışından olması da kabul edilmektedir. Ancak, bu kişinin en az doktora derecesine sahip olması gerekmektedir.

Doktor öğretim üyesinin tez danışmanı olabilmesinde sakınca görülmemektedir. Doçent unvanı alan ve öğretim üyesi harici kadrolarda görev yapan öğretim elemanlarının tez danışmanlığı yapmalarına engel bir durum bulunmamaktadır.

Tez yazımında tez danışmanının önemi oldukça büyüktür. Danışman, tezin içeriğinin kaliteli olmasını sağlamalı, öğrenciye rehberlik etmeli, sorularına cevap vermeli ve akademik gelişimine katkı sağlamalıdır. Öğrenciyle yeterli zaman ayırarak ona destek olmalı ve tezin doğru bir şekilde yazılmasında yol gösterici olmalıdır.

Tavan cokmesi ne demek?

Konsolosluga tebligat nasil yapilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.715
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt