- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Tez jürisi kaç kişi?
Jüri; biri öğrencinin tez danışmanı ve en az biri de başka bir yükseköğretim kurumundan olmak üzere üç veya beş asıl ve iki yedek öğretim üyesinden oluşur. Her iki durumda da yedek jüri üyelerinden biri, kurum dışından olmak zorundadır.
Doçentlik jüri üyeliği ücreti ne kadar 2020?
Doçentlik sınavındaki juri üyesi (her bir juri üyeliği için) 322 lira brüt ücret alacaktır. Yılda en fazla 6 adet alınabilmektedir. Yardımcı doçent, doçent ve profesör atama jürilerinde görev alan öğretim üyeleri ise (her bir juri üyeliği için) 212 lira brüt ücret alacaktır.
Profesörlük şartları nelerdir?
Profesörlük şartları nelerdir?
Kişilerin profesör olmak için ise sağlaması gereken şartlar şu şekildedir; Kişilerin doçentlik unvanına sahip olması gerekmektedir ve en az beş sene ana dalında çalışmış olması gerekmektedir. Uluslararası eserler vermiş olması gerekmektedir. Kişilerin profesör kadrosuna uygun bir şekilde atanmış olması gerekmektedir.
Tez jürisi nedir?
Tez jürisi nedir?
Jüri, biri öğrencinin tez danışmanı, en az biri de kendi yükseköğretim kurumu dışından olmak üzere üç veya beş öğretim üyesinden oluşur. Jürinin üç kişiden oluşması durumunda ikinci tez danışmanı jüri üyesi olamaz. Jüri üyelerine görevlendirme yazıları ve tezin ciltlenmemiş kopyası öğrenci tarafından ulaştırılır.
Doçentlik jüri ücreti ne zaman yatar?
(4) Ücret ödemesi jüri görevinin tamamlanmasını müteakip üç ay içerisinde ödenir.
Doçentlik jüri süreci ne kadar sürer?
Jüri üyesi raporunu süresi içinde Doçentlik Bilgi Sistemine yükler. 3.4 Jüri üyelerine, değerlendirme raporunu hazırlamak üzere her aday için azami bir ay süre verilir. Doçentlik Komisyonu, gerekli hallerde bir aya kadar ek süre verebilir.
Üniversitede profesör olmak için ne yapmak gerekir?
Üniversitede profesör olmak için ne yapmak gerekir?
Üniversitelerde öğretim görevlisi olmak için gerekli olan temel şartlar arasında lisans eğitimi sonrasında yüksek lisans yapmış olmak ya da belgelendirmek kaydıyla alanında en az 2 yıl iş tecrübesine sahip olmak, ALES sınavından 70 ve üzeri puan almak sayılabilir.