Son Konular

Teyze ne demektir kime denir? Anlamı

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

SoruCevap

Bir kimseye göre annesinin kız kardeşi.
Annemin iki kardeşi var. Ablası benim teyzem, erkek kardeşi ise benim dayım. (Margarete I. Ersen-Rasch)
(ünlem) Anne yaşındaki yabancı kadınlara hitaben söylenen söz.
Karşımda komşu teyze tatlı bir gülüşle bana bakıyordu: "Annen şimdi seni almaya gelecek" diyordu. (F. Gürel)

Teyze, ana yarısıdır: (atasözünün anlamı) Annesinden sonra bir çocuğa teyzesi sadece teyzesi ana gibi bakar; analık görevi teyzesine düşer. "Tamam teyze, sadece dua edeceğim. Allah razı olsun," dedikten sonra teyze bana cevap verdi. "Aç mısın oğlum?" (İlgili cümle kaynağı: M. Memis)

Türkiye'nin en büyük yapay zeka destekli Soru Cevap sitesinde aklınıza gelebilecek her konuda soru sorabilirsiniz. Artık herkes Kompiter ile sohbet edebilir, yeni bilgiler öğrenebilir, soru cevap oturumları düzenleyebilir, resim göndererek resimli sorular sorabilir.
S

Boyumu nasıl uzatabilirim?

S

Ebabil Kuşu Nedir? Hikayesi ve Özellikleri Nelerdir?

1. Konular

1. 1.284.249
  2. Mesajlar

1. 1.670.716
  3. Kullanıcılar

1. 33.209
  4. Son üye

Geri
Üst Alt