- Web sitesi
- forumdaslar.com
- Tuttuğu Takım
-
Beşiktaş
- Meslek
- Webmaster
- @FORUMDASLAR
Tescil ne anlama gelir?
Herhangi bir şeyi resmi olarak kaydetme ve kütüğe geçirme işlemine tescil denir. Tescil kavramı birçok farklı alanda kullanılır olsa da bu kavram en çok marka tescili, gayrimenkul tapu tescili ve trafik tescili olarak karşımıza çıkar.
H neyin simgesi?
(kimya) Hidrojen elementinin simgesi (H). (fizik) İndüktans birimi olan "henry"nin simgesi. (biyoloji) B7 vitamini olarak da bilinen H vitaminin sembolü. Hicri ve Hastane sözcüklerinin kısaltması.
Teşhil etmek ne demek?
Teşhil etmek ne demek?
Teshîl; kolaylaştırmak, yumuşak hale getirmek anlamındadır. Hemze-i Müsehhele, teshil olunan, yani kolaylaştırılarak okunan hemze demektir. Yan yana gelen iki hemzeden ikincisini, hemzenin kendi sesi ile harekesi cinsinden olan harfin sesi arasındaki bir sesle okumaktır.
Tapu siciline tescil ne demek?
Tapu siciline tescil ne demek?
Hukuki bir terim olarak tescil, gayrimenkuller üzerinde bir hakkın tesis edilebilmesi için tapu siciline düşülen kayıtlardır. Gayrimenkuller üzerine kurulan hakların mevcut durumu, idare tarafından tutulan tapu sicillerinde bulunur.
Hukuk dilinde tescil ne demek?
Hukuki bir terim olarak tescil, gayrimenkuller üzerinde bir hakkın tesis edilebilmesi için tapu siciline düşülen kayıtlardır. Mülkiyet hakkı, geçit hakkı ve rehin hakkı gibi ayni hakların tesisinde tapu kütüğüne tescil şartı aranır.
Tapu kütüğüne tescil nasıl yapılır?
Tapuya tescil nasıl yapılır? Tapu tescil davası gayrimenkulün bulunduğu yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesine bir dilekçe ile açılabiliyor. Davada taraf şahitleri dinleniyor,davaya konu olan tapunun olduğu yerde keşif yapılıyor,tapunun tapu kayıt sebeleri araştırılıyor ve sonuca bu şekilde varılıyor.
Hadim kelimesi ne demek?
Hadim kelimesi ne demek?
Cinsel istismar haberlerinin ardından en sık kullanılan terimlerden biri de hadım oldu. Arapça kökenli bir sözcük olan hadımın sözlük anlamı "kısırlaştırılmış erkek" anlamına gelmektedir.
Varidat ne demek Osmanlıca?
Varidat ne demek Osmanlıca?
varidat / vâridat / vâridât / واردات / وَارِدَاتْ (Tekili: Vâride) Kâr, gelir. Vârid olan. Bir kimseye veya hazineye ait gelir ve paralar. Hatıra gelen, içe doğan.