Son Konular

Ters yurutec hangi durumlarda kullanilir?

ZeberusZeberus is verified member.

(¯´•._.• Webmaster •._.•´¯)
Yönetici
Webmaster
Puan 113
Çözümler 4

Ters yürüteç hangi durumlarda kullanılır?

Ayak bilek dorsifleksör kaslarının zayıf olduğu veya hiç aktif hareket olmayan hastalarda kullanılır. Paraplejik bireylerde gövdenin alt bölümü ve alt ekstemitelere destek vererek, vücut hareketi ile yürüme sağlar.

Yürümeye yardımcı araç gereçler nelerdir?

Yürümeye yardımcı olan hareketli destek ekipmanların tümüne "yürüteç" denir. Engelli, hasta veya fiziksel gücü yerinde olmayanların ihtiyaçlarına göre değiĢik modellerde ve ölçülerde üretilmiĢtir. Yürüteçler, bağımsız yürümenin sağlanmasında kullanılır.
Engelli yürüteci nedir?
Rehabilitasyon sürecinde, her yaşta yürüme engelli ve hastaların yürümesinde ve ayakta durmasında engelli yürüteci ve ayakta durma sehpası büyük destek sağlayan ürünlerdir. Çocuk, yetişkin, yürüme zorluğu çeken veya engelli bireylerin dik pozisyonda durması ve vücut dengesinin sağlanmasında önemli rol oynar.

Walker Yürüteç nedir ne işe yarar?

Walker: Alüminyum malzemeden imal edilen, yürüme yardımı hususunda tam denge sağlayan ve adımlamada oldukça büyük destek veren bu ürün sayesinde yürümek adım atmak ve Ayakta durmak daha da kolay olacaktır. Katlanarak oldukça az yer kaplayan bir üründür.

Koltuk değneği ölçüsü nasıl alınır?

Koltuk değneği ölçü ayarları, ayakta veya sert bir yerde sırt üstü uzanma pozisyonundayken alınmalıdır. Önemli olan kısım, ölçü alınacağı zaman omuz çevresi kaslarının gevşemiş ve ayakların çıplak olmasına dikkat edilmesidir.
Yürüyüş Afosu ne işe yarar?
Bu ürün ayağı 90 derece dorsfleksiyonda stoplamak ve yürüyüş konforunu artırmak için kullanılır. Hastadan ölçü alınarak özel olarak yapılır. Diz altından başlayıp ayağı da içine alan, bazen ayak tarak kemiklerinin ucuna , bazen de parmaklara kadar uzanan plastik malzemeden yapılan alt ekstremite ortezleridir.

GENU Rekurvatum ortezi nedir?

Genu recurvatum Ortezi 3 nokta prensibini kullanan basit ama etkili bir ortezdir. Bu ortezdeki ciddi sorun süspansiyondur. O da metal kısımlardan femur kondillerine girinti yaparak sağlanmaya çalışılır. Avantajı recurvatumdaki kısır döngüyü engellemesidir.

Koltuk değneği ile merdiven nasıl çıkılır?

Merdiven çıkarken sağlam bacak önce atılır ve koltuk değneği ile hasta bacak sonra yukarıya alınır. Merdiven inme: Merdiven inerken önce değnekler ve hasta bacak iner sağlam bacak arkadan gelir. Her seferinde bir adım atılmalıdır ve acele etmemelidir.

Trendyol gel al noktasi indirim kuponu nasil kullanilir?

Ozofagus midenin hangi bolumune acilir?

1. Konular

1. 1.284.248
  2. Mesajlar

1. 1.670.706
  3. Kullanıcılar

1. 33.205
  4. Son üye

Geri
Üst Alt