Editör
Efsanevi Üye
Teret ne anlama gelir?
Üzüm toplamak için kullanılan sepet.
Lütfen demek ne anlama geliyor?
Lütfen demek ne anlama geliyor?
Dilimize Arapçadan geçmiş olan Lütfen kelimesi "lütuf" sözcüğünden türetilmiştir. Lütuf hem iyilik ve ihsan hem de yardım anlamına gelir. Bir nezaket sözü olarak kullanılan lütfen kelimesi, 19. yüzyılın ilk yıllarında literatüre girdi. Bu kelime, istemeden, gönülsüzce yapılan şeyler için de kullanılır.
Lütfen kelimesi hangi durumlarda kullanılır?
bir kimseden bir şey isterken rica ederim, dilerim anlamında kullanılır. Örn:"Lütfen biraz gelir misiniz?" bir işin, bir davranışın gönülsüz olarak, istenmeyerek yapıldığını sitem yollu anlatır.
Afedersiniz ne anlama gelir?
Afedersiniz ne anlama gelir?
AFFEDERSİNİZ İLE ÖRNEK CÜMLELER 3. -i Birinin sorumluluğundaki bir görevden veya işten çıkmasına izin vermek: Beni bu çalışmadan bir defalık affedin lütfen.
Kolay gelsin hangi durumlarda kullanılır?
spor salonlarının vazgeçilmezidir. girişte ve çıkışta, çalışan kaslı abilere tek tek kolay gelsin denir. ingilizce karşılığı good luck olabilir. ama bu esnaftan falan ziyade öğrencilere söylendiğinde anlam ifade ediyor.
Afedersiniz ne demek TDK?
Afedersiniz ne demek TDK?
Yapılan bir kusur karşısında kendini affettirmek için kullanılan 'affedersin' kelimesi, yazı ve konuşma dilinde genellikle yanlış kullanılan kelimeler arasında yer almaktadır. Genellikle afedersiniz şeklinde söylense de bu kullanım yanlış olup kelimenin doğru kullanımı TDK sözlüğüne göre 'affedersiniz' şeklindedir.
Kolay gelsin iyi mi?
Kolay Gelsin bunu gerçekten başarılı bir şekilde yapıyor ve kimseyle telefonda konuşmak zorunda kalmadan tek tıkla probleminizi çözüme kavuşturabiliyorsunuz. Kolay Gelsin'i diğerlerinden ayıran tek özellik bu da değil. Dilerseniz kargonuzun nerede olduğunu canlı canlı haritadan takip de edebiliyorsunuz.
Kolay gelsin saat kaça kadar dağıtım yapıyor?
Kolay gelsin saat kaça kadar dağıtım yapıyor?
Kolay Gelsin: Hızlı teslimat seçeneği ile birlikte saat 12.00 ya kadar vereceğiniz tüm siparişlerde, ertesi günü teslimat yapılmaktadır.